Τυρόπιτα της τεμπέλας: Η εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με γιαούρτι και φέτα, που γίνεται στη στιγμή


Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα της ελληνικής οικογένειας, πρωταγωνίστρια των σχολικών σνακ και καθημερινό έδεσμα για μικρούς μεγάλους που δεν αφήνουν ούτε μπουκιά στο ταψί.Η αγαπημένη τυρόπιτα σπάε…


Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα της ελληνικής οικογένειας, πρωταγωνίστρια των σχολικών σνακ και καθημερινό έδεσμα για μικρούς μεγάλους που δεν αφήνουν ούτε μπουκιά στο ταψί.

Η αγαπημένη τυρόπιτα σπάει τη μύτη όταν ψήνεται και φυσικά καταναλώνεται σε χρόνο μηδέν. Πόσοι από εσάς ξέρετε όμως να τη φτιάχνετε και μάλιστα χωρίς να παιδευτείτε;

Τα υλικά της τυρόπιτας με γιαούρτι,  κίτρινα τυριά και φέτα για να κάνετε τη διαφορά στη γεύση

– 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
– 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
– 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
– 400γρ. φέτα
– 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε γραβιέρα ή ρεγκάτο)
– 2 αυγά, χτυπημένα
– 1/2 κούπα γάλα
– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
– πιπέρι

Εκτέλεση

Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.

Tips:

1. Στη συγκεκριμένη δεν προσθέτουμε αλάτι, καθώς η φέτα είναι αρκετά αλμυρή, το ίδιο και η γραβιέρα.
2. Σερβίρεται και ως πρωινό (θερμοκρασία δωματίου ή ζεστή).

 

 

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά