Αρχαιοελληνικό αρνάκι με μπόλικο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου – Είναι για “μερακλήδες”


Το αρχαιοελληνικό αρνάκι με μπόλικο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου θα σας ξετρελάνει και είναι μόνο για “μερακλήδες”. Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στα πιάτα της οικογένειας…


Το αρχαιοελληνικό αρνάκι με μπόλικο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου θα σας ξετρελάνει και είναι μόνο για “μερακλήδες”. Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στα πιάτα της οικογένειας.

Υλικά

  • 1 ρίζα σέλινο
  • 2 καρότα κομμένα σε στικς
  • λίγα φρέσκα σπαράγγια
  • 1 κούπα φακές
  • ζωμό κρέατος
  • φρέσκο κάρδαμο
  • θυμάρι
  • λίγο λεμόνι
  • 1 μπουτάκι αρνίσιο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • Για το γλάσο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • λίγο κόκκινο κρασί
  • λίγο ξύδι
  • θυμαρίσιο μέλι
  • φρέσκο κάρδαμο

Εκτέλεση

Σ’ ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σέλινο, τα καρότα και τα σπαράγγια.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές στο ζωμό κρέατος και προσθέτουμε λίγο κάρδαμο, το θυμάρι και λίγο λεμόνι.

Σε άλλη κατσαρόλα, σωτάρουμε το αρνίσιο μπουτάκι μέχρι να ροδίσει.

Φτιάχνουμε το γλάσο, βράζοντας το κρεμμύδι, το κρασί, το ξύδι, το θυμαρίσιο μέλι και το φρέσκο κάρδαμο. Αφού βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν πάλι θέλετε κάτι γλυκό δείτε αυτό το γλυκό του κουταλιού λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το περιχύνουμε με το γλάσο.

Στα λαχανικά που έχουμε σωτάρει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο φρέσκο κάρδαμο και λίγο ζωμό κρέατος. Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, δίπλα από τις ροδέλες κρέατος και τις φακές.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά