Παραδοσιακό γιαγιαδίστικο ρυζόγαλο – Τα μυστικά της Αργυρώς για να μην νερουλιάσει


    Σχεδόν σε όλους αρέσει το παραδοσιακό κλασικό ρυζόγαλο σαν αυτό που μας έφτιαχνε η γιαγιά όταν ήμασταν παιδιά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, μας έχει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για να μας βγει σίγουρα επιτυχημένο, χωρίς να νερουλιάσει και να μην σφίξει σωστά.Δείτε επίσης: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς – Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο


    Σχεδόν σε όλους αρέσει το παραδοσιακό κλασικό ρυζόγαλο σαν αυτό που μας έφτιαχνε η γιαγιά όταν ήμασταν παιδιά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, μας έχει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για να μας βγει σίγουρα επιτυχημένο, χωρίς να νερουλιάσει και να μην σφίξει σωστά.

    Τα μυστικά και η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το ρυζόγαλο

    Υλικά

    • 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 2 φλ. νερό
    • 1/2 φλ. ζάχαρη
    • 5 φλ. φρέσκο γάλα ή φυτικό γάλα
    • 1/4 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
    • 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
    • Κανέλα για το πασπάλισμα

    Δείτε επίσης: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς – Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο

    Εκτέλεση

    • Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
    • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία προσθέτουμε αλάτι.
    • Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
    • Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.
    • Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
    • Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    • Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει.
    • Όπως είναι ζεστό, μοιράζουμε μίγμα σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
    • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.
    • Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
    • Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμηση.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά