Ταραμοσαλάτα με λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου – Έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά


Η τέλεια ταραμοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και λεμονάκι από την κ. Βέφα Αλεξιάδου. Από τις συνταγές που είναι χρόνια φυλαγμένες με αγάπη στα τετράδια μου,το φρέσκο κρεμμυδάκι μας άρεσε πολύ. Θα την έχ…


Η τέλεια ταραμοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και λεμονάκι από την κ. Βέφα Αλεξιάδου. Από τις συνταγές που είναι χρόνια φυλαγμένες με αγάπη στα τετράδια μου,το φρέσκο κρεμμυδάκι μας άρεσε πολύ. Θα την έχεις έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για το οικογενειακό τραπέζι! Για τον λόγο αυτό σου βρήκαμε μια συνταγή για ταραμοσαλάτα που είναι ένα πιάτο που δεν μπορείς να μην το έχεις εκείνη την ημέρα.

Υλικά

  • 200 γρ. ταραμά
  • 6-8 φέτες ψίχα ψωμιού μουσκεμένες και καλά στραγγισμένες
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 1/3 κούπας χυμό λεμονιού{‘εβαλα περισσότερο}

Εκτέλεση

  • Πολτοποιούμε τον ταραμά στο moulti ή στο Blender πολύ καλά μέχρι να γίνει πάστα,τον αναμειγνύουμε με το ξερό κρεμμύδι και λίγο λάδι.
  • Προσθέτουμε το ψωμί και όλο το ελαιόλαδο σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας την ταραμοσαλάτα μας με ελιές και κρεμμυδάκι
  • Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε μια λεία υφή.

Ωστόσο, η Βέφα έχει φτιάξει και τον κορυφαίο σιμιγδαλένιο χαλβά για την Καθαρά Δευτέρα! Διάβασε εδώ την συνταγή!

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά