Λαχταριστή και μοσχομυριστή τυρόπιτα με σπανάκι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με αξεπέραστη γεύση! Αν προτιμάτε τις κλασικές τραγανές τυρόπιτες, αλλά χωρίς να ξοδέψετε όλη την ημέρα σας στη κουζίνα, τ…
Λαχταριστή και μοσχομυριστή τυρόπιτα με σπανάκι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με αξεπέραστη γεύση! Αν προτιμάτε τις κλασικές τραγανές τυρόπιτες, αλλά χωρίς να ξοδέψετε όλη την ημέρα σας στη κουζίνα, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την ηπειρώτικη συνταγή.
Για τη τυρόπιτα με σπανάκι και μυρωδικά θα χρειαστείτε:
- 2 φύλλα ζύμης (σφολιάτα ή κουρού)
- 1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 400 γρ. τυρί Ροδόπη τριμμένο
- 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κούπες τυρί τσένταρ σε κύβους
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Απλώστε το ένα φύλλο σε ένα γυάλινο πυρέξ και πιέστε το καλά να κολλήσει στον πάτο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και όλα τα τυριά μας και ρίξτε το μείγμα στο πιρέξ, πάνω στο φύλλο. Απλώστε από πάνω το δεύτερο φύλλο, ψεκάσετε με λίγο λάδι και κλείστε καλά τις άκρες.
- Ψήστε την πίτα στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Αφήστε την να σταθεί για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα κόψτε την.
Πηγή: cookpad.com
Δείτε και αυτά