Θες να κάνεις όλους στο τραπέζι να παραμιλάνε; Αν ναι, τότε φτιάξε μίνι πατάτες αέρος και είναι δεδομένο πως θα τις αγαπήσουν όλοι στην οικογένεια! Ακόμα το σκέφτεσαι; Πάρε χαρτί και σημείωσε γιατί εί…
Θες να κάνεις όλους στο τραπέζι να παραμιλάνε; Αν ναι, τότε φτιάξε μίνι πατάτες αέρος και είναι δεδομένο πως θα τις αγαπήσουν όλοι στην οικογένεια! Ακόμα το σκέφτεσαι; Πάρε χαρτί και σημείωσε γιατί είναι μια πρωτότυπη και γρήγορη συνταγή!
Οι πατάτες baby hasselback είναι ένα αξιολάτρευτο σνακ. Είναι τραγανές και ιδανικές για να κάνετε dips σε πικάντικες σάλτσες ή καρυκεύματα.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι =μια φριτέζα για αυτή τη συνταγή, που θα σας εξοικονομήσει χρόνο στο τηγάνισμα και θα κάνει τις πατάτες τραγανιστές με λιγότερο λάδι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κιλά πατάτες
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Σως προτίμησής σου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε κάθε μίνι πατάτα, σε λεπτές φέτες που σταματούν 3/4 του δρόμου μέσα από την πατάτα. Ρίξε σκόρδο.
Προθερμάνετε τη φριτέζα στους 370 ° F. Τοποθετήστε τις πατάτες στη φριτέζα σε ένα μόνο στρώμα, εάν χρειάζεται, χωρίζοντάς το σε παρτίδες.
Τηγάνισε για περίπου 18 έως 20 λεπτά, μέχρις ότου η πατάτα γίνει τραγανή στο εξωτερικό. Δοκίμασε με το πιρούνι να δεις πως είναι εσωτερικά, αν είναι μαλακό, τότε είσαι έτοιμη. Τέλος ρίξε αλάτι και πιπέρι και πρόσθεσε μαϊντανό. Σερβίρεις με ζεστή σως της προτίμησής σου. Επίσης αν θες για την επόμενη φορά σου έχουμε βρει το μυστικό των fast foods που κάνουν τις πατάτες λαχταριστές.
Δείτε και αυτά