Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων


    Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί ίσως την πιο γρήγορη και βολική λύση για να ξεπαγώσετε, να ζεστάνετε, ακόμη και να μαγειρέψετε κάτι.Παρ’ όλα αυτά, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια οικιακή συσκευή που …


    Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί ίσως την πιο γρήγορη και βολική λύση για να ξεπαγώσετε, να ζεστάνετε, ακόμη και να μαγειρέψετε κάτι.

    Παρ’ όλα αυτά, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια οικιακή συσκευή που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τη λειτουργία της, ενώ έχει οδηγήσει σε μελέτες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό.

    Oι επιστήμονες, πάντως, είναι σαφείς: Aν ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας και επιβλέπετε τα παιδιά σας, οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι ακίνδυνοι. Η χρήση τους όμως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς η τοποθέτηση κάποιων τροφών σε αυτούς μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία. Δεν είναι όμως μόνο τα τρόφιμα που πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων.

     αυγά φούρνο μικροκυμάτων

    Ένα από τα τρόφιμα που απαγορεύεται ρητά να τοποθετηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων είναι και τα αυγά. προσπαθήσετε να βράσετε τα αβγά σας στο φούρνο μικροκυμάτων, θα καταλήξετε ή με την κουζίνα άνω-κάτω ή με καμέναδάχτυλα. Η απότομη ζέστη που δημιουργείται στο φούρνο μικροκυμάτων δημιουργεί πολύ ατμό στο αβγό, ο οποίος δεν έχει από πού να απελευθερωθεί με την έκρηξη να παραμονεύει.

    Τρώτε αυγά μαζί με ψωμί; Αυτό πρέπει να προσeξετε

    Πρέπει να ξέρετε τι περιέχουν οι τροφές, ποιες συνδυάζονται μεταξύ τους, και το πότε ο οργανισμός σας αφομοιώνει στο μεγαλύτερο βαθμό τα συστατικά που χρειάζεται. Μπορεί πολλοί να συνδυάζεται τα αυγά με το ψωμί, αλλά δεν είναι ο απόλυτος συνδυασμός.

    Μικρή ποσότητα θεωρείται ότι είναι ίσο με την παλάμη (χωρίς τα δάχτυλα) για τις πρωτεΐνες, και ό,τι χωράει στη χούφτα ή μέχρι ένα φλιτζάνι για τα υπόλοιπα. Έτσι πρέπει να συνδυάζετε τα αυγά με το ψωμί ή τις πίτες (αλεύρι ολικής αλέσεως). Αντιθέτως μπορείτε να συνδυάσετε άφοβα τα αβγά με το αγγούρι, το λάχανο και την ντομάτα. Επιλέξτε για ψωμί, αυτό εδώ, που θεωρείται ότι είναι το πιο υγιεινό.

    Επεξεργασμένων υδατανθράκων ή και υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μεταξύ τους (π.χ. πατάτες με μακαρόνια ή λευκό ψωμί με άσπρο ρύζι, ή βρασμένο καλαμπόκι με φρυγανιά), επειδή αυξάνεται απότομα το σάκχαρο του αίματος και οι απαιτήσεις σε ινσουλίνη.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά