Το απόλυτο συνοδευτικό! Η πατάτα που φτιάχνεται σε 10 λεπτά


    Οταν αποφασίσετε για το αν θα «κινηθείτε» με ελληνική συνταγή, ή με επιρροές… γαλλικές, για το κρέας σας την Τσικνοπέμπτη, θα έρθει η ώρα να επιλέξετε και τα συνοδευτικά.Ενα από τα πλέον απολαυστικά, …


    Οταν αποφασίσετε για το αν θα «κινηθείτε» με ελληνική συνταγή, ή με επιρροές… γαλλικές, για το κρέας σας την Τσικνοπέμπτη, θα έρθει η ώρα να επιλέξετε και τα συνοδευτικά.

    Ενα από τα πλέον απολαυστικά, και υγιεινά πιάτα είναι η Jacket Potatoes -ελληνιστί… πατάτα με τη φλούδα!

    Παράλληλα, δείτε γιατί δεν πρέπει να τρώτε ποτέ μαζί πατάτες, αυγά και ψωμί

    Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων -και έχετε ξεπεράσει τους μύθους περί επικίνδυνης… ακτινοβολίας- τότε η «αποστολή» σας είναι ιδιαίτερα απλή.

    Καθώς θα χρειαστούν μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σας για να ετοιμάσετε ένα συνοδευτικό που θα μείνει αξέχαστο στους καλεσμένους σας.

    • Πατάτες (μεσαίες προς μεγάλες)
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Ελαιόλαδο (προαιρετικά)
    • Βούτυρο (προαιρετικά)
    • Τυρί κρέμα (προαιρετικά)
    • Ο,τι άλλο ποθεί ο ουρανίσκος σας (τσένταρ, μπέικον, ελιές, καuτερή σάλτσα κ.ό.κ.)

    πατάτα

    Θέλει μόλις δέκα λεπτά!

    Οι οδηγίες για την εξαιρετικά απλή συνταγή, σε φούρνο μικροκυμάτων, βήμα προς βήμα:

    • Πλένουμε τις πατάτες καλά (καθώς θα παραμείνουν με τη φλούδα τους)
    • Κάνουμε αρκετές τρύπες με πιρούνι σε όλη την επιφάνειά τους
    • Προαιρετικά τις αλείφουμε με ελαιόλαδο
    • Βάζουμε την πατάτα στον μικροκυμάτων σε πλήρη ισχύ για πέντε λεπτά
    • Γυρίζουμε την πατάτα και τη ψήνουμε για ακόμη πέντε λεπτά
    • Αφαιρούμε (με προσοχή, γιατί καίει!)
    • Κάνουμε ένα χάραγμα στη μέση και προσθέτουμε βούτυρο, τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλο μας αρέσει στην πατάτα!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά