Οταν αποφασίσετε για το αν θα «κινηθείτε» με ελληνική συνταγή, ή με επιρροές… γαλλικές, για το κρέας σας την Τσικνοπέμπτη, θα έρθει η ώρα να επιλέξετε και τα συνοδευτικά.Ενα από τα πλέον απολαυστικά, …
Οταν αποφασίσετε για το αν θα «κινηθείτε» με ελληνική συνταγή, ή με επιρροές… γαλλικές, για το κρέας σας την Τσικνοπέμπτη, θα έρθει η ώρα να επιλέξετε και τα συνοδευτικά.
Ενα από τα πλέον απολαυστικά, και υγιεινά πιάτα είναι η Jacket Potatoes -ελληνιστί… πατάτα με τη φλούδα!
Παράλληλα, δείτε γιατί δεν πρέπει να τρώτε ποτέ μαζί πατάτες, αυγά και ψωμί
Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων -και έχετε ξεπεράσει τους μύθους περί επικίνδυνης… ακτινοβολίας- τότε η «αποστολή» σας είναι ιδιαίτερα απλή.
Καθώς θα χρειαστούν μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο σας για να ετοιμάσετε ένα συνοδευτικό που θα μείνει αξέχαστο στους καλεσμένους σας.
- Πατάτες (μεσαίες προς μεγάλες)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- Βούτυρο (προαιρετικά)
- Τυρί κρέμα (προαιρετικά)
- Ο,τι άλλο ποθεί ο ουρανίσκος σας (τσένταρ, μπέικον, ελιές, καuτερή σάλτσα κ.ό.κ.)
Θέλει μόλις δέκα λεπτά!
Οι οδηγίες για την εξαιρετικά απλή συνταγή, σε φούρνο μικροκυμάτων, βήμα προς βήμα:
- Πλένουμε τις πατάτες καλά (καθώς θα παραμείνουν με τη φλούδα τους)
- Κάνουμε αρκετές τρύπες με πιρούνι σε όλη την επιφάνειά τους
- Προαιρετικά τις αλείφουμε με ελαιόλαδο
- Βάζουμε την πατάτα στον μικροκυμάτων σε πλήρη ισχύ για πέντε λεπτά
- Γυρίζουμε την πατάτα και τη ψήνουμε για ακόμη πέντε λεπτά
- Αφαιρούμε (με προσοχή, γιατί καίει!)
- Κάνουμε ένα χάραγμα στη μέση και προσθέτουμε βούτυρο, τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλο μας αρέσει στην πατάτα!