Κοτόπουλο: Αν σας αρέσει το κοτόπουλο αλλά και τα μακαρόνια τότε θα λατρέψετε την παρακάτω συνταγή που σας προτείνουμε όπου τα περιλαμβάνει όλα αυτά σε ένα με αποτέλεσμα να φάνε αρκετά άτομα. Επίσης δ…
Κοτόπουλο: Αν σας αρέσει το κοτόπουλο αλλά και τα μακαρόνια τότε θα λατρέψετε την παρακάτω συνταγή που σας προτείνουμε όπου τα περιλαμβάνει όλα αυτά σε ένα με αποτέλεσμα να φάνε αρκετά άτομα. Επίσης δείτε και αυτή τη συνταγή με μπουκίτσες κοτόπουλου με τυρί και μπέικον.
Συγκεκριμένα η παρακάτω συνταγή έχει να κάνει με γεμιστό χωριάτικο κοτόπουλο με λαδοτύρι και σάλτσα με μακαρόνια όπου είναι για 8 μερίδες και θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας.
Κοτόπουλο: Τα υλικά της συνταγής
Υλικά
Για 8 μερίδες
- Κοτόπουλο ντόπιο ή την ελευθέρας βοσκής
τη συκωταριά που έχει το κοτόπουλο μέσα για τη γέμιση - 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 πιπεριές
- 1-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 pummaro η ντομάτα τριμμένη φρέσκια
- Κάρυ, πιπέρι, πάπρικα, αλάτι
- λίγο κρασί λευκό
- λαδοτύρι είναι ζακυνθινό ή άλλο τυρί πικάντικο
- μακαρόνια λιγκουίνι ή της αρεσκείας σας
Η εκτέλεση της συνταγής
Εκτέλεση
Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομματάκια το τσιγαρίζουμε στη γέμιση θα μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε εγώ έβαλα μία φέτα ψωμί κομματάκια κρουτόν λίγο σκόρδο τα τσιγαρίζουμε βάζω λίγο αλάτι πιπέρι και κόβω ένα κομμάτι τυρί μικρό ντόπιο λαδοτύρι ζακυνθινό για 2 με 3 λεπτά

Σε μία κατσαρόλα μεγάλη πλατιά βάζουμε το κοτόπουλο ολόκληρο όπως είναι το αλατοπιπερώνουμε και το γεμίζουμε με τη γέμιση που ετοιμάσαμε πιο πάνω μετά κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Το τσιγαρίζουμε από τις δύο μεριές το κοτόπουλο ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το κοτόπουλο και το σβήνουμε με λευκό κρασί.
Μετά προσθέτουμε την πιπεριά την ντομάτα τριμμένη, κάρυ, πάπρικα, λίγο αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη και στο τέλος νερό πάνω από τη μέση της κατσαρόλας να επιπλέει λίγο το κοτόπουλο να φαίνεται.
20 λεπτά που έχει πάρει βράση το κοτόπουλο το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να βράσει και το υπόλοιπο κοτόπουλο και το αφήνουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente να είναι και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή: cookpad.com
Δείτε και αυτά