Τεμπελόπιτα: Η πιο εύκολη τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι!


Η Κυριακή είναι μόλις λίγες ώρες μακριά, και Κυριακή στην Ελλάδα σημαίνει οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια και πολύ φαγητό. Δεν γίνεται λοιπόν από ένα τέτοιο τραπέζι να λείπει μια τυρόπιτα, φαγητό που τ…


Η Κυριακή είναι μόλις λίγες ώρες μακριά, και Κυριακή στην Ελλάδα σημαίνει οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια και πολύ φαγητό. Δεν γίνεται λοιπόν από ένα τέτοιο τραπέζι να λείπει μια τυρόπιτα, φαγητό που το χαρακτηρίζει κανείς έως και “εθνικό” μας! Τo Athensmagazine.gr βρήκε για εσένα την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή γι’ αυτό άλλωστε λέγεται και “τεμπελόπιτα”. Αν πάλι δεν θέλεις να ακολουθήσεις τις κλασσικές συνταγές έχουμε να σου προτείνουμε μια πιο ιδιαίτερη τυρόπιτα με σύκο!

– 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)

– 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις

– 1κ.γ. μπέηκιν πάουντερ

– 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο

– 400γρ. φέτα

– 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε Γραβιέρα ή Ρεγκάτο)

– 2 αυγά, χτυπημένα

– 1/2 κούπα γάλα

– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

– πιπέρι, ΚΑΘΟΛΟΥ αλάτι

τυρόπιτα

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα . Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα. Δεν αγχωνόμαστε που το μίγμα είναι σφιχτό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν.

Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό.

Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά . Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μίγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα. Βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι (όχι πολύ).

Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.

Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μίγμα μας

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί: Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μίγμα, είναι έτοιμη.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Προσοχή γιατί θα καίει πολύ.

Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα ή με μια απλή σαλάτα μαρούλι.

Καλή όρεξη!

Tips:

Στη συγκεκριμένη δεν προσθέτουμε αλάτι, καθώς η φέτα είναι αρκετά αλμυρή, το ίδιο και η γραβιέρα.
Σερβίρεται και ως πρωινό (θερμοκρασία δωματίου ή ζεστή

Θεϊκό ρολό πατάτας με τυρί και μπέικον!

Μετά την τέλεια συνταγή με τις ψητές πατάτες, το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς, μια πιο μοντέρνα συνταγή για ρολό πατάτας με τυρί και μπέικον! Ένα πλούσιο και νόστιμο πιάτο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

600 γρ. πατάτες

1 αυγό

80 γρ. μπέικον

200 γραμμάρια τυρί scarmoza

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και το χτυπάμε. Στη συνέχεια τρίβουμε τι πατάτες σε έναν τρίφτη και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα χαρτί ψησίματος και το μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά.

Κόβουμε το τυρί σε φέτες και το τοποθετούμε στο μίγμα μαζί με τις φέτες μπέικον δίπλα-δίπλα. Στη συνέχεια τυλίγουμε το μίγμα για να σχηματίσουμε ένα ρολό και το κλείνουμε με το χαρτί. Το βάζουμε για άλλα 5 λεπτά στον φούρνο. Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Ρίχνει τον πουρέ πατάτας σε σχήμα σπείρας στο τηγάνι…Το αποτέλεσμα; Οι πιο τραγανές πατάτες!

Μία καινούργια συνταγή για πατάτες που θα σας ξετρελάνει! Μετά τις πατάτες με λάδι, τις τηγανιτές, τις φούρνου, τα πατατάκια, τις πίτες πατάτας και τις τάρτες μπορούμε να υποθέσουμε ότι έχουμε δει όλα όσα γίνονται με πατάτες,

Φαίνεται πως υπάρχει άλλη μία συνταγή κάτω από το μανίκι, και είναι και η καλύτερη. Οι πιο τραγανές πατάτες που έχετε φάει ποτέ είναι γεγονός!

Θα χρειαστείτε (για 4-5 μερίδες):

500 γρ βραστές πατάτες
3/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 αβγό
3 κ.γ γάλα
1 κ.γ κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Πατήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα.

Ανακατέψτε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Βάλτε τον πουρέ σε ένα κορνέ.

Ρίχνει τον πουρέ πατάτας σε σχήμα σπείρας στο τηγάνι...Το αποτέλεσμα; Οι πιο τραγανές πατάτες!

Ζεστάνετε λάδι και ρίξτε μέσα τον πουρέ σε σχήμα σπείρας.

Μόλις η σπείρα πάρει χρυσό χρώμα, μπορείτε να την βγάλετε από το λάδι.

Ρίχνει τον πουρέ πατάτας σε σχήμα σπείρας στο τηγάνι...Το αποτέλεσμα; Οι πιο τραγανές πατάτες!

Με το μίγμα αυτό θα φτιάξετε 4-5 μεγάλες σπείρες.

Διαλέξτε την αγαπημένη σας σάλτσα και είναι έτοιμο!

Ρίχνει τον πουρέ πατάτας σε σχήμα σπείρας στο τηγάνι...Το αποτέλεσμα; Οι πιο τραγανές πατάτες!

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά