Πεντανόμιστη και light μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά!


Όταν ακολουθείς μια διατροφή και προσέχεις τις θερμίδες που καταναλώνεις είναι λίγες οι επιλογές που έχεις για τα γεύματα σου, ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις! Οι εναλλακτικές που έχεις είναι πολλές, γι’ …


Όταν ακολουθείς μια διατροφή και προσέχεις τις θερμίδες που καταναλώνεις είναι λίγες οι επιλογές που έχεις για τα γεύματα σου, ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις! Οι εναλλακτικές που έχεις είναι πολλές, γι’ αυτό μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου να μάθει να ζει με λαχανικά και ανάλατα πιάτα. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά ένα προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα σίγουρα δεν μπορείς να φας αν θέλεις να χάσεις βάρος αλλά… Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ!

Το Athensmagazine.gr βρήκε για σένα την πιο εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά!

Υλικά:

250γρ. βίδες

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 μελιτζάνα σε κυβάκια

2 κολυκυθάκια σε ροδέλες

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 πιπεριά κίτρινη

2 ντομάτες ώριμες

5-6 κλωναράκια μαιντανού

150 γρ. φέτα

αλάτι και πιπέρι

μακαρονοσαλάτα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο νερό! Προσθέτουμε λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ζεσταίνουμε και σοτάρουμε την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν!

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος:

6 ελιές ψιλοκομμένες (χωρίς το κουκούτσι)

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

αλάτι και πιπέρι

Στο τέλος ανακατεύουμε τις βίδες, τα λαχανικά που περάσαμε από το τηγάνι, την ντομάτα, τον μαιντανό και την φέτα σε κομματάκια! Περιχύνουμε και την σος και είναι έτοιμο το γεύμα μας!

Βάλτε μανιτάρια σε αυτό το γιουβέτσι με κριθαράκι και θα τρελαθείτε!

Ψάχνετε ένα γεύμα γεμάτο και πεντανόστιμο για όλους; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει συνταγή για γιουβέτσι με κριθαράκι, αλλά με μανιτάρια αντί για κρέας, που θα τους κάνει όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους! Για όσους προτιμούν μια συνταγή με κρέας, θυμηθείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα τρομερά ζουμερά μπιφτέκια.

Μια εύκολη, γρήγορη συνταγή με απλά υλικά που θα θέλετε να επαναλαμβάνετε συνέχεια!

Γιουβέτσι μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 γρ. κριθαράκι χοντρό
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο, 1 φλιτζάνι λάδι
1 ξυλάκι κανέλα
750 ml ζωμό λαχανικών
2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
500 γρ. μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια
1 φλιτζάνι τόφου ή άλλο φυτικό τυρί

Eκτέλεση

Βράζουμε το κριθαράκι για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία και σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 10′ και προσθέτουμε ντομάτα, κανέλα, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα για 5-6′, την ανακατεύουμε με το κριθαράκι και το βάζουμε σε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το φυτικό τυρί. Ψήνουμε στους 180°C για 10′.

Μόλις δείτε πως μαγειρεύει το κοτόπουλο, δεν θα το ξανακάνετε ποτέ διαφορετικά!

Μόλις δείτε πως μαγειρεύει το κοτόπουλο, δεν θα το ξανακάνετε ποτέ διαφορετικά!

Πιθανόν να έχετε ακούσει για τις… Hasselback πατάτες ή τα μήλα Hasselback.

Αν όχι, είναι η πατάτα που έχει τεμαχιστεί αρκετές φορές, αλλά όχι μέχρι κάτω. Και για να κάνουμε τα πράγματα νοστιμότερα, μπορείτε να γεμίσετε το χώρο μεταξύ των περικοπών με βούτυρο, τυρί, ή ό,τι άλλο προτιμάτε. Μπουτάκια κοτόπουλο στο φούρνο με λαχανικά και μυζήθρα από τον Γιώργο Πορφύρη! (Video)

Τώρα, όμως, οι πατάτες δεν είναι το μόνο Hasselbacked φαγητό. Θα σας παρουσιάσουμε μια νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο Hasselback που θα λατρέψετε, καθώς είναι απολαυστική και εύκολη στην προετοιμασία.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοτοπουλο

Αυτά είναι τα συστατικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή:

1 κουτ. ελαιόλαδο 1 ½ φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι ¼ φλιτζάνι τυρί ρικότα 2 στήθh κοτόπουλου 1/8 φλιτζάνι τυρί τσένταρ λευκό, τριμμένο Πάπρικα Αλάτι, πιπέρι

Για να ξεκινήσετε, προθερμάνετε το πρώτο φούρνο σας στους 200° C. Μέχρι να ζεσταθεί, τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι ζεσταθεί προσθέτετε λάδι και μαγειρέψτε το σπανάκι για περίπου 3-5 λεπτά έως ότου τα φύλλα είναι ελαφρώς μαραμένα. Σεληνόριζο με κοτόπουλο και γιαούρτι από τον Γιώργο Πορφύρη! (Video)

Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο, ανακατέψτε με την ρικότα και μαγειρέψτε για άλλα 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοτοπουλο

Καθαρίστε τα στήθh κοτόπουλου. Κόψτε σχισμές περίπου 1 εκατοστόμετρο χώρια, αλλά όχι μέχρι κάτω! Αυτό είναι που θα το κάνει Hasselback.

Συμβουλή: Μην ανησυχείτε πάρα πολύ για το βάθος των περικοπών. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι κοντά μεταξύ τους και δεν φτάνουν μέχρι κάτω.

Ανοίξει τις περικοπές και γεμίστε με το σπανάκι και την ρικότα στο εσωτερικό.

Πάρτε το αλάτι και το πιπέρι και ρίξτε πάνω στο κοτόπουλο για γεύση. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί τσένταρ και τελευταία την πάπρικα για να δώσει ωραίο χρώμα και καπνιστή γεύση.

Το βάζετε σε ένα ταψί και τοποθετήστε το στο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά.

Το μυστικό για το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο του κόσμου!

Το μυστικό για το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο του κόσμου!

Αν το τηγανητό κοτόπουλο δεν είναι τραγανό, δεν έχει κανένα νόημα, γι” αυτό κι εμείς βρήκαμε την καλύτερη συνταγή με εγγυημένα αποτελέσματα! Κοτόπουλο popcorn με σπιτική κέτσαπ!

Υλικά:

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά