Το Athnemagazine.gr και σήμερα σας έχει μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για γλυκό! Το γλυκάκι της γιαγιάς! Ένα τέλειο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα που είναι έτοιμο σε 15 λεπτά!200 γρ. σοκολάτα κο…
Το Athnemagazine.gr και σήμερα σας έχει μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για γλυκό! Το γλυκάκι της γιαγιάς! Ένα τέλειο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα που είναι έτοιμο σε 15 λεπτά!
Υλικά συνταγής
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
120 γραμ. βούτυρο
5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
1 κουτί γάλα εβαπορέ1 ποτήρι νερό
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη1 πακέτο μπισκότα πτι –μπερ
300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί [ή 1 μόρφατ]
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλατρούφα ή σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο χέρι ή στο multi, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη.
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Διαλύουμε σε λίγο γάλα το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε ανακατεύοντας για 1΄ ακόμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου πήξει το μείγμα.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα ή σε ταψάκι 24 εκ. περίπου, το ισιώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε και το 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα , χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζουμε τη σαντιγί μας πάνω στο σοκολατένιο μείγμα ,το ισιώνουμε με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Το προφιτερόλ της τεμπέλας με… ζαχαρούχο γάλα!
Μετά το καλύτερο προφιτερόλ μερέντας που έχετε φάει, βρήκαμε μια άλλη συνταγή για προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα!
Υλικά
Για την κρέμα
160γρ (1κουτί) άνθος αραβοσίτου
7 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
500γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα σοκολάτας
250γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
250γρ κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο γάλα
Αντί για σου
300γρ σαβουαγιάρ
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τη σκόνη άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι γάλα σε ένα μπολ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα. Όταν έχει ζεσταθεί καλά (προσοχή να μην σας καεί), βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μίγμα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πολύ καλά και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Συνεχίζετε να ανακατεύετε δυνατά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να έχετε μια ωραία κρέμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη (για να μην πιάσει «πέτσα» η κρέμα σας) και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Εντωμεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Όταν η κρέμα στην κατσαρόλα κρυώσει καλά, την χτυπάτε για λίγο στο μίξερ, και στη συνέχεια προσθέτετε μέσα εκεί την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να έχετε ομογενές μίγμα.
Στη συνέχεια σπάτε τα σαβουαγιάρ, τα οποία αν θέλετε ραντίζετε με λίγο λικέρ της αρεσκείας σας, σε περίπου 2 με 3 κομμάτια το καθένα και τα απλώνετε σε μεγάλο στρογγυλό γυάλινο μπολ (αν δεν έχετε αρκετά μεγάλο χωρίστε το προφιτερόλ σας σε δυο στρογγυλά μπολ). Στρώνετε πάνω από τα σαβουαγιάρ σας τη μισή κρέμα, ξαναστρώνετε πάνω από την κρέμα σαβουαγιάρ και τελειώνετε και πάλι με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Φτιάχνετε την κρέμα σοκολάτας ως εξής: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και μόλις ζεσταθεί η κρέμα την βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν και να έχτε μια σοκολατένια κρέμα. Μόλις λιώσουν ρίχνετε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε και πάλι καλά. Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα σας να κρυώσει καλά και περιχύνετε με αυτή το υπόλοιπο γλυκό που είχατε στο ψυγείο. Βάζετε ολόκληρο το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρετε την επόμενη μέρα, στολίζοντας αν θέλετε με φρέσκες φράουλες.
Δείτε και αυτά