Τέτοια μπισκότα δεν έχετε ξανά φάει: Αλμυρά με γέμιση τσένταρ


    Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα που θα σας συνοδεύουν όλη τη μέρα, από το πρωινό ή το δεκατιανό σας μέχρι το απογευματινό σας σνακ και συνοδευτικό για το βραδινό σας γεύμα.Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα που θα σας συνοδεύουν όλη τη μέρα, από το πρωινό ή το δεκατιανό σας μέχρι το απογευματινό σας σνακ και συνοδευτικό για το βραδινό σας γεύμα.Δείτε επίσης: Πανεύκολο κέικ χωρίς ζάχαρη για όσους προσέχουν …


    Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα που θα σας συνοδεύουν όλη τη μέρα, από το πρωινό ή το δεκατιανό σας μέχρι το απογευματινό σας σνακ και συνοδευτικό για το βραδινό σας γεύμα.

    Τι θα χρειαστείτε για τα μπισκότα

    • 2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 κ.σ. ζάχαρη
    • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κ.γ. αλάτι
    • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
    • 1/2 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο αλατισμένο
    • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
    • 3/4 φλιτζ. τσαγ. ξινόγαλα

    Εκτέλεση

    Πεντανόστιμα αλμυρά μπισκότα που θα σας συνοδεύουν όλη τη μέρα, από το πρωινό ή το δεκατιανό σας μέχρι το απογευματινό σας σνακ και συνοδευτικό για το βραδινό σας γεύμα.

    Τι θα χρειαστείτε για τα μπισκότα

    • 2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 κ.σ. ζάχαρη
    • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κ.γ. αλάτι
    • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
    • 1/2 φλιτζ. τσαγ. βούτυρο αλατισμένο
    • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
    • 3/4 φλιτζ. τσαγ. ξινόγαλα

    Εκτέλεση

    Δείτε επίσης: Πανεύκολο κέικ χωρίς ζάχαρη για όσους προσέχουν την διατροφή τους

    1. Αναμείξτε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Κατόπιν ρίξτε το τριμμένο τσένταρ και τέλος το ξινόγαλα και ανακατέψτε να ομεγενοποιηθούν τα υλικά.
    2. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε απαλά με τα χέρια σας μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής. Με έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε λεπτό φύλλο πάχους 12 χιλ.
    3. Με ένα στρογγυλό κουπ πάτ διαμέτρου 6 εκ. που έχετε αλευρώσει κόψτε όλη τη ζύμη σε μπισκότα και τοποθετήστε τα σε μια λαμαρίνα φούρνου που έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο.
    4. Ψήστε τα μπισκότα στη μεσαία σχάρα προθερμασμένου φούρνου στους 200ο C για 9΄. Κατόπιν χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 ο C και ψήστε για ακόμα 9΄ ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα τα μπισκότα, αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

    Έξυπνη ιδέα: Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 1/4 φλιτζάνι τσαγιού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά