Καραμελένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές – Έτοιμο στο πι και φι


    Συνταγή για καραμελέ ή γλυκό ψυγείου με φρυγανιές. Αν έχετε αδυναμία στην καραμέλα τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το γλυκό ψυγείου που λιώνει στο στόμα.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το πιο ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!ΥλικάΦρυγανιά 1 συσκευασίαΓια το σιρόπιΓια την κρέμαΓια την καραμέλαΗ Τζένη Τσανακτσίδου όλα αυτά τα χρόνια μας συναρπάζει με τι…


    Συνταγή για καραμελέ ή γλυκό ψυγείου με φρυγανιές. Αν έχετε αδυναμία στην καραμέλα τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το γλυκό ψυγείου που λιώνει στο στόμα.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το πιο ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ανανά – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Υλικά

    Φρυγανιά 1 συσκευασία

    Για το σιρόπι

    • Νερό 2 ποτήρια νερού
    • Ζαχαρη 2 ποτήρια νερού

    Για την κρέμα

    • Γάλα Φρέσκο 2 λίτρα
    • Ζαχαρη 10 κουταλιές της σούπας
    • Κορν Φλαουρ 8 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες
    • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες
    • Βανίλια 2
    • Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας

    Για την καραμέλα

    • Ζαχαρη 2 κούπες του τσαγιού
    • Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
    • Κρέμα Γάλακτος 2 μικρά κουτάκια πλήρεις

    Η Τζένη Τσανακτσίδου όλα αυτά τα χρόνια μας συναρπάζει με τις συνταγές της, χρησιμοποιώντας πάντα απλά, μαμαδίστικα υλικά και φτιάχνοντας συνταγές με σίγουρη επιτυχία. Σίγουρη επιτυχία έχει και αυτό το καραμελένιο γλυκό ψυγείου με την πιο βελούδινη κρέμα που έχουμε δοκιμάσει.

    Μία βάση από σιροπιασμένες φρυγανιές, μία στρώση κρέμας και μία στρώση καραμέλας, χρειαζόμαστε για να…βρούμε την ευτυχία. Η συνταγή είναι πανεύκολη και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες έχει σίγουρη επιτυχία. Δεν χρειάζεται λοιπόν να το σκεφτείτε παραπάνω! Δεν θα πάει χαμένο ούτε κομμάτι!

    Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καραμελένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές:

    Εκτέλεση

    Καραμελένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές - Έτοιμο στο πι και φι

    Για τη βάση

    Παίρνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 20×38 και στρώνουμε στον πάτο του μία σειρά φρυγανιές. Το βάζουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό και την ζάχαρη για 5 λεπτά, από το σημείο βρασμού, για να λιώσει η ζάχαρη.

    Αφού το σιρόπι είναι έτοιμο το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε μία μία τις φρυγανιές και σιγά σιγά. Η βάση μας είναι έτοιμη.

    Για την κρέμα

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί. Έπειτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

    Αφού πήξει η κρέμα απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε μέσα τις βανίλιες και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα μας σιγά σιγά πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η κρέμα.

    Για την καραμέλα

    Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε μέσα την ζάχαρη. Αφήνουμε την ζάχαρη να πάρει ωραίο χρώμα, κουνώντας μόνο το τηγάνι, χωρίς να ανακατέψουμε. Προσθέτουμε έπειτα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

    Στο τέλος ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να γίνει λεία. Αφού έχει κρυώσει η κρέμα στρώνουμε από πάνω και την καραμέλα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

    Tips για το καραμελένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

    Αντί για φρυγανιές μπορούμε να φτιάξουμε παντεσπάνι. Μπορούμε να φτιάξουμε και μισή δόση γλυκού.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά