«Εκρηκτική» γεύση: Καλοκαιρινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και μαϊντανό


    Η τυρόπιτα είναι ένα σνακ που δεν έχει εποχή! Πάντα απολαμβάνουμε να την εντάσσουμε στα γεύματά μας και κυρίως στο πρωινό μας.Δοκιμάστε επίσης: Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει: Μούρλια τυρόπιτα με λίγα υλικά μα πολύ νοστιμιάΗ συγκεκριμένη συνταγή για ελαφριά τυρόπιτα χωρίς φύλλο και με μαϊντανό είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορείτε να κάνετε για τώρα που η θερμοκρασία βρίσκεται …


    Η τυρόπιτα είναι ένα σνακ που δεν έχει εποχή! Πάντα απολαμβάνουμε να την εντάσσουμε στα γεύματά μας και κυρίως στο πρωινό μας.

    Δοκιμάστε επίσης: Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει: Μούρλια τυρόπιτα με λίγα υλικά μα πολύ νοστιμιά

    Η συγκεκριμένη συνταγή για ελαφριά τυρόπιτα χωρίς φύλλο και με μαϊντανό είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορείτε να κάνετε για τώρα που η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη!

    Γιατί;

    Επειδή είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη και ιδιαίτερα αρωματική.

    Υλικά

    Μερίδες: 4-6

    • 750 γρ. γάλα

    • 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού – στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)

    • 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο

    • 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι

    • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

    • 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο

    • 3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα

    • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

    • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος

    • 100 ml ελαιόλαδο

    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    • πάπρικα σε νιφάδες

    Τυρόπιτα
    Πηγή: Gastronomos

    Εκτέλεση

    • Για την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

    • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.

    • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.

    • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.

    • Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

    • Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα.

    • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

    • Σερβίρουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ζεστή, σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.

    Πηγή: Gastronomos

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά