Το Athensmagazine.gr μετά την απόλυτη συνταγή, θα σας παρουσιάσει ένα απλό τρικ που θα σας ξετρελάνει. Απλώς ρίξτε ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα σε βρασμένο νερό και δείτε τι θα συμβεί.Πραγματικά είναι άπε…
Το Athensmagazine.gr μετά την απόλυτη συνταγή, θα σας παρουσιάσει ένα απλό τρικ που θα σας ξετρελάνει. Απλώς ρίξτε ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα σε βρασμένο νερό και δείτε τι θα συμβεί.
Πραγματικά είναι άπειρες οι τεχνικές να εντυπωσιάσεις στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Υπάρχουν πολύ έξυπνα μυστικά όπως αυτό εδώ που θα δείτε τα οποία είναι εύκολα αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν τα γνωρίζει.
Σε αυτό το βίντεο λοιπόν ένας master της μαγειρικής αποφάσισε να ρίξει ένα κουτάκι ζαχαρούχο γάλα μέσα σε νερό που έβραζε, αυτό που προέκυψε είναι κάτι εντυπωσιακό.
Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα σε 15 λεπτά
Είναι το πιο νόστιμο Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και το πιο κατάλληλο για τις ώρες που σε πιάνει λιγούρα. Είναι πανεύκολο, δε χρειάζεται χρόνο ούτε κόπο για να το φτιάξετε. Επίσης, φτιάξτε το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού.
Υλικά:
Για τη βάση μπισκότου:
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 + 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
- 1 βανίλια
- 1/2 σφηνάκι κονιάκ ή λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Για την κρέμα:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 1 σφηνάκι φρέσκο στημένο λεμόνι
- 2 φύλλα ζελατίνης (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα:
- Ένα μεγάλο βαζάκι μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι
- λίγο χυμό από λεμόνι ή κονιάκ
- λίγες φράουλες και 2-3 κεράσια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1.Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και βάζουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμμάτων για 30 δευτερόλεπτα ώστε να μαλακώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το θρυματισμένο μπισκότο, τη βανίλια ( και το κονιάκ ή κανέλα αν το θελετε). Ενώνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας ώστε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
2.Στρώνουμε το μίγμα στο σκεύος μας (χρησιμοποιώ στρογγυλό 22εκ ανοιγόμενο) ή το χωρίζουμε σε φόρμες και το αφήνουμε στην άκρη .
3.Στο μίξερ χτυπάμε για 5 λεπτά το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το μαγειρικό λεμόνι. Αν θέλετε το cheesecake να είναι σταθερό προσθέστε 1-2 φύλλα ζελατίνης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
4.Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου.
5.Με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με 1 κουτ σούπας νερό και λίγο κονιάκ ή λεμόνι (για να σπάσει η γλύκα) και σκεπάζουμε την κρέμα.
6.Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.
7.Προαιρετικά μπορούμε να στολίσουμε το γλυκό μας (τσιζκεικ με ζαχαρουχο) με φρέσκα φρούτα – φράουλες και κεράσια
Πηγή: womanoclock.gr
Δείτε και αυτά