Τυρόπιτα με ό,τι περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι – Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή σε 10′


    Εχει μείνει φαγητό από τα γιορτινά καλέσματα; Μην πετάξετε τίποτα. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για τυρόπιτα με τα περισσεύματα από το γιορτινό φαγοπότι για ένα γρήγορο φαγητό τις ημέρες που ακολουθούν. Η περίφημη φριτάτα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τσαλακωτή τυρόπιτα με μπύρα.Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σ…


    Εχει μείνει φαγητό από τα γιορτινά καλέσματα; Μην πετάξετε τίποτα. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για τυρόπιτα με τα περισσεύματα από το γιορτινό φαγοπότι για ένα γρήγορο φαγητό τις ημέρες που ακολουθούν. Η περίφημη φριτάτα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τσαλακωτή τυρόπιτα με μπύρα.

    • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 250γρ. περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι, κρέας και λαχανικά, ψιλοκομμένα
    • 6 αυγά
    • 100ml φρέσκο γάλα
    • 150γρ. γραβιέρα ή κίτρινο τυρί
    • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα τηγάνι κατάλληλο και για φούρνο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα περισσεύματα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το μισό τυρί και περιχύνουμε τα περισσεύματα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη φριτάτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
    • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Τυρόπιτα με ό,τι περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι - Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή σε 10'

    Νόστιμη και “γρήγορη” τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄ με 2 κινήσεις

    Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας. Παράλληλα, δείτε εδώ μία συνταγή για τσαλακωτή τυρόπιτα με μπύρα που γίνεται πανεύκολα σε χρόνο ντε τε.

    ΥΛΙΚΑ:

    • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
    • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    • 1 αυγό
    • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ] 120 ml γάλα
    • πιπέρι
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

     Νόστιμη και

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
    2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

    Πηγή: be2news

    Τυρόπιτα σε 5′: Η συνταγή για γρήγορη και γευστική πίτα με φέτα και άλλα 5 υλικά

    Βουτυράτη τυρόπιτα και τη θέλουμε τώρα! Ιδού λοιπόν η συνταγή για την αγαπημένη σας πίτα με 6 υλικά και έτοιμη σε 5′. Λιώνει στο στόμα! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο με 6 υλικά.

    • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
    • 1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
    • 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
    • 2 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένη
    • 1 σφηνάκι σόδα (αναψυκτικό)
    • 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
    • πιπέρι

    Τυρόπιτα σε 5': Η συνταγή για γρήγορη και γευστική πίτα με φέτα και άλλα 5 υλικά

    • Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα στο πι & φι, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
    • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μικρό και χαμηλό ταψάκι.
    • Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 – 3 εκ.
    • Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο στους 180° C, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά