Μουσακάς: Είναι ένα απ’ τα πιο αγαπημένα οικογενειακά φαγητά και κάθε φορά που το μαγειρεύουμε μας γεμίζει αναμνήσεις απ’ την παιδική μας ηλικία. Τώρα, φτιάχνουμε μια παραλλαγή του μουσακά χωρίς μπεσα…
Μουσακάς: Είναι ένα απ’ τα πιο αγαπημένα οικογενειακά φαγητά και κάθε φορά που το μαγειρεύουμε μας γεμίζει αναμνήσεις απ’ την παιδική μας ηλικία. Τώρα, φτιάχνουμε μια παραλλαγή του μουσακά χωρίς μπεσαμέλ, μια διαφορετική συνταγή που είναι εξίσου νόστιμη και πιο υγιεινή.
Τα βασικά συστατικά -μελιτζάνες, κιμάς- παραμένουν ίδια, ενώ ουσιαστικά η συνταγή απλοποιείται με την αφαίρεση ορισμένων υλικών, όπως η μπεσαμέλ και η πατάτα. Φυσικά, εάν θέλεις μπορείς να κάνεις τη συνταγή και με την προσθήκη πατάτας.
Βασική διαφορά είναι ότι το συγκεκριμένο φαγητό δεν γίνεται στον φούρνο, αλλά στο τηγάνι. O πιο γευστικός μουσακάς λαχανικών που θα φτιάξεις! Παράλληλα σας προτείνουμε μια λαχταριστή συνταγή για πεντανόστιμο και πανεύκολο τυρόψωμο από την Πορταριά Πηλίου.
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. κιμά
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
- 200 γρ. μελιτζάνες ψημένες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Βάζουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε επίσης τον πελτέ ντομάτας και την κανέλα και στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20 λεπτά, προσθέτοντας τις μελιτζάνες στα μέσα του χρόνου.
- Πασπαλίζουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με ψωμάκι!
Πηγή: ipop.gr
Δείτε και αυτά