Πιο υγιεινές από ποτέ – Έτσι θα φτιάξεις πατάτες φούρνου σαν τηγανητές


    Οι τηγανητές πατάτες είναι οι αγαπημένες πολλών με μειονέκτημα το γεγονός ότι έχουν πολλές θερμίδες και δεν είναι πολύ υγιεινές.Μια καλή εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να τρώνε συχνά είναι να κάνουν πατάτες φούρνου σαν τηγανητές! Κι όμως γίνεται… Αρχικά βράστε τις πατάτες, σε βαθμό που να μπορείτε να τις κόψετε εύκολα αλλά να μην λιώσουν. Έπειτα κόψτε τις σαν τηγανητές και βάλτε τες σε ένα μπολ…


    Οι τηγανητές πατάτες είναι οι αγαπημένες πολλών με μειονέκτημα το γεγονός ότι έχουν πολλές θερμίδες και δεν είναι πολύ υγιεινές.

    Μια καλή εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να τρώνε συχνά είναι να κάνουν πατάτες φούρνου σαν τηγανητές! Κι όμως γίνεται… Αρχικά βράστε τις πατάτες, σε βαθμό που να μπορείτε να τις κόψετε εύκολα αλλά να μην λιώσουν. Έπειτα κόψτε τις σαν τηγανητές και βάλτε τες σε ένα μπολ. Ρίξτε λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατέψτε.

    Απλώστε τις σε ένα ταψάκι και προσθέστε επιπλέον λαδάκι να μην κολλήσουν ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του ταψιού. Ψήστε στον φούρνο για 20-30 λεπτά. Καλή απόλαυση!

    Ξεχάστε το τηγάνισμα: Το μυστικό με το ελαιόλαδο για τραγανές και πεντανόστιμες πατάτες τηγανητές χωρίς τηγάνι

    Λάδι για πατάτες τηγανητές

    Η πιο απλή συνταγή για τραγανές πατάτες χωρίς τηγάνισμα – Χρειάζεται μερικές πατάτες, πάπρικα, κύμινο, δύο σκελίδες σκόρδου, τσίλι και αλάτι, ωστόσο υπάρχει και ένα ακόμη μυστικό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λεμονάτη τηγανιά χοιρινό με μουστάρδα.

    «Αν αγαπάς τις πατάτες όσο κι εγώ, πρέπει να δοκιμάσεις τις τραγανές πατάτες μου» γράφει σε ανάρτησή της γνωστή σταρ του TikTok και δίνει την… απόλυτη συνταγή για τραγανές πατάτες. Η συνταγή χρειάζεται μερικές πατάτες, πάπρικα, κύμινο, δύο σκελίδες σκόρδου, τσίλι και αλάτι.

    Η χρήστης Aayeh αναφέρει ότι αρχικά βράζει τις πατάτες και τις βυθίζει στη μαρινάδα της. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμη μυστικό. Πατάει με τον πάτο ενός ποτηριού τις πατάτες και τις βάζει στο φούρνο.

    Υλικά

    • 1,5 κιλό πατάτες καλά πλυμένες ολόκληρες με τη φλούδα
    • 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
    • 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
    • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λιωμένες
    • Τσίλι σε σκόνη
    • Eξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • Αλάτι

    Εκτέλεση

    • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμες. Παράλληλα, ενώ οι πατάτες βράζουν, φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας, βάζοντας πάπρικα, λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κύμινο, σκόρδο, τσίλι και αλάτι. Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα μας.
    • Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες στο μπολ με τη μαρινάδα μας και έπειτα τις τοποθετούμε σε ρηχό ταψάκι. Πατάμε τις πατάτες με τον πάτο ενός ποτηριού και τις αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220º C για περίπου 45-60 λεπτά έως ότου χρυσαφίσουν. Απολαμβάνουμε!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά