Τυρένια απόλαυση: Στερεοελλαδίτικη τυρόπιτα με φέτα, αυγά και 4 ακόμα υλικά


    Από τις χαρακτηριστικότερες ρουμελιώτικες πίτες, η τυρόπιτα με πολλά αυγά (από 5 μέχρι 9), που δίνουν ωραία, ζουμερή υφή στη γέμιση, έντονο χρώμα και πλούσια γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα στην τοστιέρα έτοιμη σε 5′.Για τη γέμισηΗ τυρόπιτα είναι μία από τις αγαπημένες πίτες των περισσότερων. Είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες όλων μας και μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε …


    Από τις χαρακτηριστικότερες ρουμελιώτικες πίτες, η τυρόπιτα με πολλά αυγά (από 5 μέχρι 9), που δίνουν ωραία, ζουμερή υφή στη γέμιση, έντονο χρώμα και πλούσια γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα στην τοστιέρα έτοιμη σε 5′.

    • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτες (κάθε πακέτο περιέχει 8-9 χοντρά φύλλα)
      λιωμένο βούτυρο αγελάδος (ή πρόβειο), για το άλειμμα

    Για τη γέμιση

    • 9 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    • 750 γρ. φέτα βαρελίσια, πικάντικη, θρυμματισμένη
    • 300 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
    • 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
    • 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
    • ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Τυρένια απόλαυση: Στερεοελλαδίτικη τυρόπιτα με φέτα, αυγά και 4 ακόμα υλικά

    • Για να ετοιμάσουμε την αυγόπιτα, κάνουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, τη φέτα, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
    • Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και λίγο αλάτι, με προσοχή, γιατί η φέτα είναι αλμυρή και ανακατεύουμε.
    • Στρώνουμε στο ταψί 2 από τα φύλλα, βουτυρωμένα καλά έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα.
    • Αδειάζουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
    • Καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα, βουτυρωμένα, και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
    • Τέλος, τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (θα έχουν μείνει 4 ή 5), τα οποία επίσης βουτυρώνουμε το καθένα χωριστά.
    • Κόβουμε το τμήμα των φύλλων που εξέχουν από το ταψί και φέρνουμε τις άκρες τους προς τα μέσα, τυλίγοντάς τες γύρω γύρω στα τοιχώματα του ταψιού.
    • Ραντίζουμε την πίτα με λίγο κρύο νερό, τη χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή σε ρόμβους και την ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
    • Σερβίρουμε την αυγόπιτα χλιαρή.

    “Κρατσανιστή” τυρόπιτα: Έτοιμη σε μόνο 5 λεπτά με φέτα, γιαούρτι κι ένα μυστικό υλικό

    Η τυρόπιτα είναι μία από τις αγαπημένες πίτες των περισσότερων. Είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες όλων μας και μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας λίγα υλικά και χωρίς να χρειάζεστε φύλλο.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τυρόπιτα «λουκούμι»: Απόλυτα κρεμώδης και έτοιμη σε λιγότερο από 15′

    Υλικά

    • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
    • 50 γρ βούτυρο
    • 200 γρ γάλα
    • 1/2 κτγ αλάτι
    • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
    • 300 γρ τυρί φέτα
    • 2 μεσαία αυγά
    • 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
    • Σουσάμι και βούτυρο
    • Ταψί:36×26 εκ.

    Εκτέλεση της συνταγής για την τέλεια και γρήγορη τυρόπιτα

    Φάε για να σε πιάσει: Η απόλυτη κρεμώδης τυρόπιτα με φέτα, γιαούρτι κι ένα μυστικό υλικό που είναι έτοιμη σε λιγότερο από 15′

    • Ξεκινάμε στην συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
    • Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
    • Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπεικεν και το αλάτι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
    • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα αν χρειάζεται μέχρι που να πετύχουμε την σύσταση όπως φαίνεται στο βίντεο.
    • Έπειτα σπάμε το τυρί φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
    • Σε ένα πυρέξ 36χ26 εκ. βουτυρώνουμε και ρίχνουμε σουσάμι να κολλήσει καλά στον πάτο του πυρέξ.
    • Ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές μέσα στο πυρέξ και έπειτα το στρώνουμε με μια μαρίζ να πάει παντού.
    • Πασπαλίζουμε από πάνω και άλλο σουσάμι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170 C.
    • Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά