Τυρόπιτα κανταΐφι: Ο γευστικός συνδυασμός που σε στέλνει σε άλλο πλανήτη


    Η τυρόπιτα είναι ίσως η αγαπημένη πίτα των περισσότερων. Είναι λιτή, γευστική και μπορεί να σε χορτάσει. Αν θέλεις όμως να κάνεις την παραδοσιακή τυρόπιτα λίγο πιο ενδιαφέρουσα, τότε μπορείς να βάλεις φύλλο κανταΐφι. Πρόκειται για μια πολύ νόστιμη πίτα, την οποία αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε!Παράλληλα, δες εδώ πώς θα φτιάξεις μια ακόμα ενδιαφέρουσα παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας, με μπύρα κα…


    Η τυρόπιτα είναι ίσως η αγαπημένη πίτα των περισσότερων. Είναι λιτή, γευστική και μπορεί να σε χορτάσει. Αν θέλεις όμως να κάνεις την παραδοσιακή τυρόπιτα λίγο πιο ενδιαφέρουσα, τότε μπορείς να βάλεις φύλλο κανταΐφι. Πρόκειται για μια πολύ νόστιμη πίτα, την οποία αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε!

    Παράλληλα, δες εδώ πώς θα φτιάξεις μια ακόμα ενδιαφέρουσα παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας, με μπύρα και φύλλα κρούστας.

    Υλικά:

    • φύλλο κανταΐφι 450-500 γρ.
    • φέτα τριμμένη 300 γρ.
    • μοτσαρέλα τριμμένη 300 γρ.
    • κεφαλογραβιέρα τριμμένη 200 γρ.
    • γκούντα τριμμένη 200 γρ.
    • γάλα φρέσκο 800 ml
    • κρέμα γέλακτος 200 ml
    • αβγά 4 τεμ.
    • βούτυρο 200 γρ. αγελάδος λιωμένο
    • αλάτι (προαιρετικά λόγω τυριών)
    • πιπέρι
    • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 1-2 τσιμπιές

    Δείτε εδώ αναλυτικά τη συνταγή:

    Νόστιμη και “γρήγορη” τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄ με 2 κινήσεις

    Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνάκ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας. Παράλληλα, δείτε εδώ μία συνταγή για τσαλακωτή τυρόπιτα με μπύρα που γίνεται πανεύκολα σε χρόνο ντε τε.

    ΥΛΙΚΑ:

    • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
    • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    • 1 αυγό
    • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ] 120 ml γάλα
    • πιπέρι
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

     Νόστιμη και

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
    2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

    Πηγή: be2news

    Τυρόπιτα σε 5′: Η συνταγή για γρήγορη και γευστική πίτα με φέτα και άλλα 5 υλικά

    Βουτυράτη τυρόπιτα και τη θέλουμε τώρα! Ιδού λοιπόν η συνταγή για την αγαπημένη σας πίτα με 6 υλικά και έτοιμη σε 5′. Λιώνει στο στόμα! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο με 6 υλικά.

    • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
    • 1½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
    • 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
    • 2 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένη
    • 1 σφηνάκι σόδα (αναψυκτικό)
    • 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
    • πιπέρι

    Τυρόπιτα σε 5': Η συνταγή για γρήγορη και γευστική πίτα με φέτα και άλλα 5 υλικά

    • Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα στο πι & φι, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
    • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μικρό και χαμηλό ταψάκι.
    • Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 – 3 εκ.
    • Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο στους 180° C, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά