“Τεμπελόπιτα”: Τυρόπιτα με 3 υλικά, χωρίς φύλλο και έτοιμη σε 20′


    Ελαφριά, αρωματική και πεντανόστιμη, χωρίς ζυμώματα και άνοιγμα φύλλου. Αυτή η τυρόπιτα είναι έτοιμη μέσα σε 20 λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μετσοβίτικη τυρόπιτα.Μια μοναδική συνταγή για το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων που θα λατρέψουν όλοι. Αυτή η τυρόπιτα θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την γιαγιαδίστικη τυρόπιτα με μυζήθρα.Πη…


    Ελαφριά, αρωματική και πεντανόστιμη, χωρίς ζυμώματα και άνοιγμα φύλλου. Αυτή η τυρόπιτα είναι έτοιμη μέσα σε 20 λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μετσοβίτικη τυρόπιτα.

    • 750 γρ. γάλα
    • 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού – στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)
    • 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο
    • 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
    • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
    • 3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
    • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
    • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
    • 100 ml ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • πάπρικα σε νιφάδες

    • Για την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.
    • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.
    • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.
    • Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
    • Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα.
    • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
    • Σερβίρουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ζεστή, σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.

    Η τυρόπια των Χριστουγέννων: Η απόλυτη συνταγή για το εορταστικό τραπέζι που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

    Μια μοναδική συνταγή για το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων που θα λατρέψουν όλοι. Αυτή η τυρόπιτα θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την γιαγιαδίστικη τυρόπιτα με μυζήθρα.

    • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα
    • 1 κ.σ. βούτυρο
    • 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 500 γρ. γάλα
    • 2 αυγά
    • μπόλικο πιπέρι
    • 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
    • 300 γρ. ζαμπόν
    • 250 γρ. φέτα
    • 250 γρ. κασέρι
    • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
    • Λίγο μαύρο σουσάμι
    • Διάλυμα αυγού

    Η τυρόπια των Χριστουγέννων: Η απόλυτη συνταγή για το εορταστικό τραπέζι που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

    • Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα (βούτυρο, σιμιγδάλι, γάλα, μοσχοκάρυδο και πιπέρι) και αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η κρέμα.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε τα τυριά ψιλοκομμένα και το ζαμπόν ψιλοκομμένο.
    • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί, φροντίζοντας να ανασηκώσουμε το πλαϊνό τοίχωμα.
    • Αδειάζουμε την κρύα γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια για να εξατμίζονται οι υδρατμοί της γέμισης.
    • Αλείφουμε με διάλυμα αβγού και πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 45′, να ροδίσει και να φουσκώσει.
    • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η ζαμπονοτυρόπιτα και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά