Το μυστικό για τέλειο ρολό χοιρινό στο φούρνο που θα μαγέψει τους καλεσμένους στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι


Ψητό χοιρινό στο φούρνο… Εύκολη συνταγή:Βρίσκεστε σε δίλημμα για το ποια συνταγή να επιλέξετε για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς; Σε περίπτωση που θέλετε να μαγειρέψετε κάτι εύκολο, γρήγορο, οικονομικό…

...ό και γευστικό, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής και να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας. Επίσης δείτε: Ηλίας Μαμαλάκης: Το no 1 μυστικό από τον κορυφαίο μάγειρα για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα! Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν παρακάτω αναλυτικά τα...

Ψητό χοιρινό στο φούρνο… Εύκολη συνταγή:

Βρίσκεστε σε δίλημμα για το ποια συνταγή να επιλέξετε για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς; Σε περίπτωση που θέλετε να μαγειρέψετε κάτι εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής και να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας. Επίσης δείτε: Ηλίας Μαμαλάκης: Το no 1 μυστικό από τον κορυφαίο μάγειρα για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα!

Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν παρακάτω αναλυτικά τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της
Ψητό χοιρινό στο φούρνο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

Το μυστικό για τέλειο ρολό χοιρινό
– 1 ρόλο χοιρινό
– 2,5 κιλά Χυμό από 2 πορτοκάλια (και τη φλούδα)
– Χυμό από 2 λεμόνια (και τη φλούδα)
– Ελαιόλαδο
– 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
– 1 κουτάλια της σούπας μουστάρδα πικάντικη
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι
– Θυμάρι
– Δεντρολίβανο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– Πατάτες

Ψητό χοιρινό στο φούρνο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
– Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
– Βάζουμε το ρόλο σε μια γάστρα και το περιχύνουμε με το μείγμα.
– Κόβουμε μερικές λεμονόφλουδες.
– Κόβουμε μερικές πορτοκαλόφλουδες.
– Βάζουμε τις λεμονόφλουδες και τις πορτοκαλόφλουδες μέσα στο μπολ.
– Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα.

– Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα ανά μισή ώρα.

– Στις 2 ώρες του ψησίματος προσθέτουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες.
– Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου.
– Προσθέτουμε λάδι.
– Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν και να ξεροψηθούν οι πατάτες

Συνταγή για πολίτικη βασιλόπιτα! (Video)

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει πολίτικη βασιλόπιτα. Ο Ηλίας Μαμαλάκης αποκαλύπτει το no 1 μυστικό από τον κορυφαίο μάγειρα για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα!

Υλικά για προζύμι:

  • 200 γρ. νωπή μαγιά
  • 250 ml. φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για ζύμη:

  • 7 αυγά
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μαχλέπι
  • 1 κ.γ. κακουλέ
  • 5 μαστίχες Χίου κοπανισμένες
  • αλάτι

Για το άλειμμα:

  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 τσιμπιά μαχλέπι
  • λίγα αμύγδαλα για το στόλισμα

Δείτε την εκτέλεση:

Η πιο εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ! (Video)

undefined

Η πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα χωρίς μίξερ! Είναι πεντανόστιμη και είναι καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου! Δείτε επίσης τη συνταγή για μία αφράτη βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα!

Υλικά (Ingredients):

-330γρ. αλεύρι που φουσκώνει (330gr. self-rising flour)
-1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη στο γουδί (1/2 tsp, mastic)
-ξύσμα από μισό πορτοκάλι (zest from half orange)
-1/2 κ.γ. αλάτι (1/2 tsp. salt)
-2 αυγά (2 eggs)
-270γρ. ζάχαρη (270gr. sugar)
-120γρ. ηλιέλαιο (120gr. vegetable oil)
-2 βανιλίνες (2 vanillins)
-220γρ. γιαούρτι (220gr. yogurt)

Για το γλάσο (For the glaze):

-300γρ. λευκή κουβερτούρα (300gr. white chocolate)
-30γρ. ηλιέλαιο (30gr. vegetable oil)

Δείτε την εκτέλεση:

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά