Τέλεια μπιφτέκια στη σχάρα: Μικρά tips για τον κιμά που θα τα απογειώσουν


    Τα μπιφτέκια στη σχάρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, ελαφριά και ταυτόχρονα νόστιμα φαγητά! Ωστόσο, το καλό μπιφτέκι για να πετύχει πρέπει να είναι αφράτο και ζουμερό. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για μακαρονάδα με κεφτεδάκια από τον Άκη ΠετρετζίκηΣε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 45-50 …


    Τα μπιφτέκια στη σχάρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, ελαφριά και ταυτόχρονα νόστιμα φαγητά! Ωστόσο, το καλό μπιφτέκι για να πετύχει πρέπει να είναι αφράτο και ζουμερό. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για μακαρονάδα με κεφτεδάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

    • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από λάπα περασμένος μια φορά από τη μηχανή του κιμά
    • 2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα
    • 1 αυγό
    • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
    • 2 κ.σ. γιαούρτι αγελαδινό
    • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
    • 2 κ.σ. σόδα αναψυκτικό
    • ½ κ.γ. ρίγανη τριμμένη
    • 2 κ.γ. αλάτι
    • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
    • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    • 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο για το άλειμμα των χεριών
    • 2 κ.σ. ηλιέλαιο για το ταψί

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 45-50 λεπτά να σφίξουν.

    Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ηλιέλαιο, πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια και τα βάζουμε επάνω στη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά χωρίς να τα πιέζουμε με τη σπάτουλα γιατί θα χάσουν τα υγρά τους.

    Αν τα ψήσετε σε ταψάκι στο φούρνο, φροντίστε να τα βάλετε στο κέντρο, σε θερμοκρασία 180°C στον αέρα και ψήστε για 35 λεπτά να μην σας ξεραθούν.

    Τα σερβίρουμε ζεστά με άφθονη σαλάτα ή πατατούλες τηγανιτές.

    Τέλεια μπιφτέκια στη σχάρα: Μικρά tips για τον κιμά που θα τα απογειώσουν

    Μπιφτέκια στη σχάρα: Μικρά tips για τον κιμά που θα τα απογειώσουν

    Αν πρόκειται να ζυμώσετε κιμά για μπιφτέκια και να μείνει όλη την νύχτα στο ψυγείο για το αυριανό τραπέζι ο κιμάς θα πάρει βαριά μυρωδιά από το κρεμμύδι. Γι’ αυτό, κάντε το εξής:

    Αντί να τρίψετε το κρεμμύδι, ψιλοκόψτε το και περάστε το λίγο από το τηγάνι.

    Αφού κρυώσει το βάζετε στον κιμά κανονικά και ζυμώνετε τα μπιφτέκια.

    Ζεσταίνουμε δηλαδή ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

    Το αφήνουμε για 8-10 λεπτά, να γίνει διάφανο και να μαλακώσει καλά.

    Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στον κιμά.

    Αυτό ισχύει για κάθε μείγμα κιμά που θέλετε να ζυμώσετε την προηγούμενη μέρα για το αυριανό σας τραπέζι.

    Έτσι θα μπιφτέκια δεν θα βαρύνουν αλλά θα μοσχοβολούν.

    Συνοδεύστε τα μπιφτέκια σας με πουρέ πατάτας ή με δροσερή σαλάτα κους κους.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά