Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη: Μους σοκολάτας με 2 υλικά


    Ψάχνετε κάτι δροσερό και γλυκό; Τότε αυτό το γλυκό ψυγείου από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι ιδανικό για την περίπτωσή σας! Μους σοκολάτας γάλακτος με μόνο 2 υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για καλοκαιρινό μπισκοτογλυκό με λεμόνι, γιαούρτι και μπισκότα έτοιμο στο τσακ μπαμΣε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μας.Αφού είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα, περίπου το…


    Ψάχνετε κάτι δροσερό και γλυκό; Τότε αυτό το γλυκό ψυγείου από τον σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι ιδανικό για την περίπτωσή σας! Μους σοκολάτας γάλακτος με μόνο 2 υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για καλοκαιρινό μπισκοτογλυκό με λεμόνι, γιαούρτι και μπισκότα έτοιμο στο τσακ μπαμ

    • 125 γρ. ION κουβερτούρα γάλακτος
    • 300 γρ. γιαούρτι πλήρες

    Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μας.

    Αφού είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα, περίπου το 1/3 από το γιαούρτι μας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

    Τέλος, προσθέτουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.

    Όταν ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα μας, το μοιράζουμε σε μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να παγώσουν.

    Καλοκαιρινή γιαουρτόπιτα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη: Δροσερή συνταγή με σοκολάτα, γιαούρτι και 4 ακόμα υλικά

    Συνταγές: Καλοκαιρινή γιαουρτόπιτα με σοκολάτα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά για γεύση που ξεπερνά κάθε προσδοκία. Με την ευκαιρία, δείτε το τραγανό γλυκό ψυγείου με φράουλα και γιαούρτι.

    • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 250 γρ. ζάχαρη
    • 3 μεσαία αυγά
    • 320 ml κρέμα γάλακτος 35%
    • 50 γρ. κορν φλάουρ
    • 125 γρ. κλασική κουβερτούρα
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
    • Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλαουρ.
    • Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα που πριν έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
    • Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.

    Καλοκαιρινή γιαουρτόπιτα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη: Δροσερή συνταγή με σοκολάτα, γιαούρτι και 4 ακόμα υλικά

    Σοκολατένιος «σεισμός»: Γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα καραμέλας, σοκολάτα και μπισκοτένια βάση

    Συνταγή για πάστα καραμέλα σοκολάτα. Μια εύκολη και νόστιμη επαγγελματική συνταγή ζαχαροπλαστείου. Τα υλικά αυτής της συνταγής είναι τόσο απλά που όλοι μπορούν να τη φτιάξουν στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για μπισκότα βρώμης.

    Υλικά

    • 110 γρ. άχνη
    • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 110 γρ. αλεύρι “Κούλα”
    • 20 γρ. κακάο
    • 2 αυγά
    • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο, κρύο
    • φιστίκια αλατισμένα. ψημένα
    • 375 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
    • 55 γρ. ηλιέλαιο

    Εκτέλεση

    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη.
    • Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό.
    • Προσθέτουμε τα αυγά, το κακάο, το αλεύρι “Κούλα” και ανακατεύουμε με το σύρμα.
    • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό.
    • Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το απλώνουμε σε ένα λαδωμένο τσέρκι 15×15 εκ.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 17′.
    • Αφήνουμε το μαλακό μπισκότο να κρυώσει και το κόβουμε σε 8 ορθογώνια κομμάτια.
    • Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, απλώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω από κάθε ορθογώνιο μπισκότο σε σχήμα ζικ ζακ.
    • Προσθέτουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο 4-5 φιστίκια σε κάθε πάστα και τις βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
    • Λιώνουμε στα μικροκύματα τη σοκολάτα γάλακτος, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
    • Βάζουμε σε μια σχάρα τις πάστες και περιχύνουμε με το γλάσο.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά