«Μοναστηριακή» βασιλόπιτα για αρχάριους: Με 6 υλικά και έτοιμη σε μόλις 1 ώρα!


    Εάν αναζητάτε μια γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική βασιλόπιτα, με λίγα και απλά υλικά, ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει τη λύση. Στο μπλογκ του έχει ανεβάσει συνταγή για αρχάριους, ή για εκείνους που θέλουν να ξεμπερδέψουν γρήγορα και να έχουν σίγουρα καλό αποτέλεσμα.Ο χρόνος προετοιμασίας και εκτέλεσης είναι περίπου στα 45 λεπτά με 1 ώρα, ενώ αργότερα θα πρέπει να περιμένετε δύο ώρες …


    Εάν αναζητάτε μια γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική βασιλόπιτα, με λίγα και απλά υλικά, ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει τη λύση. Στο μπλογκ του έχει ανεβάσει συνταγή για αρχάριους, ή για εκείνους που θέλουν να ξεμπερδέψουν γρήγορα και να έχουν σίγουρα καλό αποτέλεσμα.

    Ο χρόνος προετοιμασίας και εκτέλεσης είναι περίπου στα 45 λεπτά με 1 ώρα, ενώ αργότερα θα πρέπει να περιμένετε δύο ώρες απλά για να πασπαλίσετε τη ζάχαρη άχνη.

    Δείτε επίσης: Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει: «Ξεπουλάνε» οι βασιλόπιτες… ΠΑΣΟΚ!

    Αναλυτικά:

    • 6 Αυγά
    • 160 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
    • 160 γρ. Αλεύρι γ. ο. χ.
    • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
    • 1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
    • 1 κ.σ. Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τη φόρμα

    Για το σερβίρισμα θα χρειαστείτε κάποια χριστουγεννιάτικα στολίδια, εάν το επιθυμείτε και ζάχαρη άχνη.

    συνταγη-για-βασιλοπιτα
    Βασιλόπιτα
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
    • Σπάμε τα αυγά ένα – ένα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
    • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
    • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
    • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με κυκλικές κινήσεις.
    • Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί , αλείφουμε τα τοιχώματα με το ηλιέλαιο ή το βούτυρο, μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ, το απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο 1 φορά.
    • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
    • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 120 λεπτά.
    • Αφαιρούμε τα τοιχώματα τις φόρμας και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα, χωρίς το αντικολλητικό χαρτί, σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.
    • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνειά της, ώστε να την καλύψουμε, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και σερβίρουμε.

    Πηγή: ieidiseis.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά