Και μόνο στην σκέψη, δεν κρατιόμαστε! Μα τι, όχι πες μας, τι είναι καλύτερο να μοσχομυρίζει στο Κυριακάτικο τραπέζι από ρολό κιμά με λιωμένα τυριά;Δείτε επίσης την συνταγή της κολασμένης σάλτσας κιμά Παραδεχτείτε το και εσείς, δεν είναι η πρώτη σκέψη που σας περνάει από το μυαλό όταν ψάχνετε τι θα μαγειρέψετε αλλά όταν το φτιάξετε δεν το μετανιώνετε ποτέ ούτε εσείς ούτε η υπόλοιπη οικογένεια.Πάμε …
Και μόνο στην σκέψη, δεν κρατιόμαστε! Μα τι, όχι πες μας, τι είναι καλύτερο να μοσχομυρίζει στο Κυριακάτικο τραπέζι από ρολό κιμά με λιωμένα τυριά;
Δείτε επίσης την συνταγή της κολασμένης σάλτσας κιμά
Παραδεχτείτε το και εσείς, δεν είναι η πρώτη σκέψη που σας περνάει από το μυαλό όταν ψάχνετε τι θα μαγειρέψετε αλλά όταν το φτιάξετε δεν το μετανιώνετε ποτέ ούτε εσείς ούτε η υπόλοιπη οικογένεια.
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε και τι πρέπει να κάνουμε για να φτιάξουμε αυτήν την πανδαισία!
ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 2 φορές περασμένο
- 150 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κάθετες φέτες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. Worcestershire sauce
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλεύρι, για το πασπάλισμα της γραβιέρας
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη ώστε να κρυώσουν τα κρεμμύδια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα, το μαϊντανό,τη Worcestershire sauce,τη φρυγανιά, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα τελείως.
- Παίρνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30×10, τη στρώνουμε με λαδόκολλα και βάζουμε τη μισή ποσότητα κιμά απλώνοντας την κατά μήκος της φόρμας και δημιουργούμε στο κέντρο της μία μακρόστενη τρύπα.
- Έπειτα, παίρνουμε τις φέτες γραβιέρας, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και τις τοποθετούμε στο εσωτερικό της παραπάνω τρύπας και καλύπτουμε από πάνω με τον υπόλοιπο κιμά.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Πηγή: εδώ
Δείτε και αυτά