Ψάχνετε μανιωδώς τι γλυκό να φτιάξετε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου; Μην ανησυχείτε, όλοι αυτή την περίοδο βρίσκονται ακριβώς σε αυτή την κατάσταση! Ο Πέτρος Συρίγος σας προτείνει 9 λαχταριστά γλυκά που θα λατρέψετε! Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για γέμιση γαλοπούλας από την αείμνηστη Βέφα Αλεξιάδου.Βrownie με μους σοκολάτας γάλακτος, ένα γλυκό που δεν χρειάζονται και πολλές συστάστεις! Σοκο…
Ψάχνετε μανιωδώς τι γλυκό να φτιάξετε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου; Μην ανησυχείτε, όλοι αυτή την περίοδο βρίσκονται ακριβώς σε αυτή την κατάσταση! Ο Πέτρος Συρίγος σας προτείνει 9 λαχταριστά γλυκά που θα λατρέψετε! Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για γέμιση γαλοπούλας από την αείμνηστη Βέφα Αλεξιάδου.
9 υπέροχα χριστουγεννιάτικα γλυκά από τον Πέτρο Συρίγο!
Βrownie με μους σοκολάτας γάλακτος, ένα γλυκό που δεν χρειάζονται και πολλές συστάστεις! Σοκολατένιο, λαχταριστό και πλούσιο σε γεύση, το brownies είναι ο πόθος πολλών! Ακολουθήστε αυτή τη μοναδική συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Τι καλύτερο από το ωραιότερο σοκολατένιο γλυκό για Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;
Υλικά
- 170 γρ βούτυρο
- 155 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 70 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 40 γρ Κακάο
- 1/4 κτγ αλάτι
- 165 γρ πλάκα Κουβερτούρα 65% κακάο
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Για τη μους
- 200 γρ Πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος
- 100 γρ κρέμα γάλακτος (για την γκανάζ)
- 350 γρ κρέμα γάλακτος (για την σαντιγί)
- 2 αυγά (κρόκους & ασπράδια ξεχωριστά)
- 80 γρ ζάχαρη άχνη
- 5 φύλλα ζελατίνης
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
- 150 γρ καραμελωμένα φουντούκια ελαφρώς θρυμματισμένα
- 8 φράουλες και 6 σμέουρα
- 5 μεγάλα φύλλα δυόσμου
- Τριμμένο μπισκότο
Το πιο γευστικό γλυκό με κάστανο “Mont Blanc”, μια ξεχωριστή συνταγή που ταιριάζει σε κάθε Χριστουγεννιάτικη προετοιμασία! Ακολουθήστε προσεκτικά τα βήματα της συνταγής και η επιτυχία είναι σίγουρη! Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό το γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;
Γλυκό κάστανο
600 γρ κάστανα βρασμένα (μεγάλα)
Για τη βάση της τάρτας
- 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.τ.γ αλάτι
- 1 κ.τ.γ ζάχαρη
- 220 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
- 4 κ.σ. παγωμένο νερό
Για τον πουρέ κάστανο
- 600 γρ κάστανα βρασμένα
- 400 ml νερό
- 50 γρ ζάχαρη
- 2 κ.τ.γ υγρή βανίλια
- 150 γρ Philadelphia
- 125 ml κούπα γάλα
Για την κρέμα
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 400 γρ κρέμα τυρί
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κ.τ.σ βανίλια υγρή
Για την μαρέγκα
- 2 ασπράδια Αυγού
- 100 γρ ζάχαρη
Σούπα ζεστής και λαχταριστής σοκολάτας με χειροποίητα κρουτονς και marshmallows! Θα την λατρέψετε αυτή τη γλυκιά συνταγή! Φανταστική, υπέροχη, κρεμώδης, ονειρικό γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Υλικά
- 800 ml Κρέμα γάλακτος 36%
- 200 ml γάλα
- 200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 450 γρ. κουβερτούρα
- 60 ml Frangelico
Για τα κρουτόν
- 2 μεγάλα μπριος κομμένα σε κύβους των 2,5 εκατοστών
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο
- 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
Για τη σαντιγί
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
- 8 φράουλες κομμένες στα 4
- 3 ΚΣ blueberries
- 4 ΚΣ φλέικς από λεύκη σοκολάτα
Υπέρτατη συνταγάρα και άκρως ελαφριά μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Δοκιμάστε την!
Για την μαρέγκα
- 120 γρ ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου (4 αυγά)
- ½ κ.τ.γ (2γρ) κρεμόριο* ή 5 σταγόνες λεμόνι
- 200 γρ λεπτή λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.τ.γ λευκό ξύδι
- 15 γρ κόρν φλάουερ
Για το topping
- 240 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35%
- 15 γρ ζάχαρη άχνη
- ½ κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Φρέσκα φρούτα (σμέουρα, βατόμουρα, φράουλες)
- Φύλλα δυόσμου
Κοπεγχάγη! Το ωραιότερο γλυκό που υπάρχει! Δοκιμάστε την πιο εύκολη συνταγή για το γλυκό κοπεγχάγη και θα την λατρέψετε. Στη συγκεκριμένη συνταγή για το γλυκό Κοπεγχάγη δεν θα βάλουμε καρύδια αλλά αμύγδαλα, θα δείτε πόσο πιο γευστικό είναι!
Πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η προέλευση του γλυκού “Κοπεγχάγη“, όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, το γλυκό κοπεγχάγη έχει ελληνική προέλευση! Η ονομασία δόθηκε προς τιμήν του βασιλιά της Ελλάδας Γεωργίου Α’.
Υλικά
- 640 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (320 γρ. για την μισή συνταγή)
- 340 γρ. Βούτυρο αγελαδινό (320 γρ για την μισή συνταγή)
- 4 αυγά ολόκληρα (2 αυγά για την μισή συνταγή)
- 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ (1/2 για την μισή συνταγή)
- 340 γρ. Ζάχαρη
- 1 φλ. κονιάκ ( 160 γρ για την μισή συνταγή)
Για τη γέμιση
- 650 γρ. αμυγδαλόψυχα αλεσμένη χοντρά (325 γρ για την μισή συνταγή)
- 350 γρ. Ζάχαρη άχνη (175 γρ για την μισή συνταγή)
- 250 γρ. Βούτυρο αγελαδινό (125 γρ για την μισή συνταγή)
- 4 αυγά ολόκληρα ( 2 αυγά για την μισή συνταγή)
- 1 φλ. κονιάκ (1/2 φλ. κονιάκ για την μισή συνταγή)
- 1 κ.σ. κανέλλα σκόνη (1/2 κ.σ. για την μισή συνταγή)
- 10 τμχ Φύλλο κρούστας λεπτό ( 5 τμχ για την μισή συνταγή)
Για το σιρόπι
- 650 γρ Ζάχαρη (325 για την μισή συνταγή)
- 250 γρ. Μέλι (125 γρ για την μισή συνταγή)
- 4 ποτήρια νερό (2 για την μισή συνταγή)
- 2 μπαστούνια κανέλλα ( 1 για την μισή συνταγή)
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (1/2 για την μισή συνταγή)
Σαραγλί, σιροπιαστό και τραγανό με την πιο εύκολη συνταγή που είναι ίδια με το τούρκικο γλυκό της γιαγιάς! Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση αλλά και με το πόσο εύκολα μπορείτε να το φτιάξετε! Τι καλύτερο από αυτό το γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 80 γρ φιστίκι αιγίνης
- 80 γρ καρυδόψυχα
- 80 γρ. αμύγδαλο
- 1 κ.τ.σ κανέλα σκόνη
- 1 κ.τ.σ φρυγανιά τριμμένη
- 300 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
- 460 γρ. νερό
- 700 γρ. ζάχαρη
- 2 φλούδες λεμόνι
- 2 φλούδες πορτοκάλι
- 1 ξύλο κανέλας
Συνταγάρα τρομερή για τους λάτρεις της σοκολάτας! Τι καλύτερο από ένα άκρως σοκολατένια γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;
Για το παντεσπάνι
- 130 γρ κακάο
- 230 ml βραστό νερό
- 290 ml γάλα
- 250 γρ βούτυρο θερμ.δωμ
- 600 γρ ζάχαρη
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες 360 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 8 γρ μπέικιν πάουντερ
- 6 γρ σόδα
- 3 γρ αλάτι
Για την λευκή Κρέμα
- 600γρ γάλα
- 100 γρ ζάχαρη
- 20 γρ αλεύρι
- 20 γρ κορν φλάουρ
- 3 κρόκους
- 1 βανίλια
- 40 γρ βούτυρο
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
Για το γλάσο σοκολάτας
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γρ κουβερτούρα
- 1 κτς μέλι
Το καλύτερο και πιο νόστιμο Banoffee με τραγανή μπισκοτένια βάση, πλούσια καραμέλα με υπέροχη ελαφριά σαντιγί και σάλτσα σοκολάτας! Το πιο εύκολο μπανόφι! Φανταστική συνταγή για Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και σας το υπογράφει!
Υλικά
- 400 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας ή μουστοκούλουρα
- 120 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 2 κ.τ.σ ξύσμα από πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι λικέρ
- 2 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
- 3 τεμάχια μπανάνες
Για την καραμέλα
- 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα
Για τη σαντιγί
- 500 ml κρεμά γάλακτος (36%)
- 2 1/2 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
Για την σάλτσα σοκολάτας
- 180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 70 ml γάλα ζεστό
- 2 κ.τ.σ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
Τρομερό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα το λατρέψουν όλοι! Αυτή η συνταγή σας υπογράφει ότι είναι το ιδανικό γλυκό για χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Υλικά
- 100gr.βούτυρο
- 200gr. αλεύρι
- 20gr. νερό
- 20gr. ζάχαρη άχνη
- 2 gr. αλάτι
- 1 αυγό
Για την σοκολάτα
- 350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 350gr. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την αλατισμένη καραμέλα
- 150gr. βούτυρο
- 230gr. ζάχαρη
- 80gr. νερό
- 150gr. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 3gr. αλάτι