Βάζει σε μπουκάλι με ξύδι τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου και τις “χτυπάει” μαζί – Έτσι φτιάχνεται ο πιο νόστιμος πατσάς με σκορδοστούμπι


    Mια φοβερή νοστιμιά, αν και όχι για όλους. Πρόκειται για τον πατροπαράδοτο πατσά, το βάλσαμο των ξενύχτηδων αλλά και όσων απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες μια αυθεντικής σούπας! Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βάζει σκελίδες σκόρδου σε ένα μπολ και το γεμίζει νερό – Το μικρό μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια!Το ροσμπίφ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή κρέατος για να σας συντροφεύσει σε ένα οι…


    Mια φοβερή νοστιμιά, αν και όχι για όλους. Πρόκειται για τον πατροπαράδοτο πατσά, το βάλσαμο των ξενύχτηδων αλλά και όσων απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες μια αυθεντικής σούπας! Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Βάζει σκελίδες σκόρδου σε ένα μπολ και το γεμίζει νερό – Το μικρό μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια!

    Το μυστικό κρύβεται στο κρέας: Φιλέτο ροσμπίφ με σκόρδο και δενδρολίβανο

    Το ροσμπίφ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή κρέατος για να σας συντροφεύσει σε ένα οικογενειακό τραπέζι με καλεσμένους γιατί συνδυάζει και γεύση με ποιότητα αλλά ταυτόχρονα είναι και χορταστικό και πλήρες!

    Μάθετε επίσης ποιο είναι το μυστικό για την τέλεια μαρινάδα κρέατος

    Το ροσμπίφ είναι ιδανικό για τραπέζι με αρκετά άτομα. Αλλά μην το φοβάστε, ψήστε το και φάτε το σε κρύες φέτες επί πολλές μέρες, είναι νοστιμότατο. Σας το συστήνουμε ανεπιφύλαχτα ειδικά τώρα που είναι γιορτινές μέρες.

    Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξετε.

    Ροσμπίφ με σκόρδο και δενδρολίβανο

    Υλικά

    • 1,5 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο τυλιχτό σε δίχτυ
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 2 κουταλιές γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
    • 1 κουταλιά γλυκού θυμάρι ξερό
    • 1 κουταλιά γλυκού μαϊντανό
    • Αλάτι και πιπέρι
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    1. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να βάλει το κρέας ροσμπίφ σε δίχτυ
    2. Κόψτε τα 2 σκόρδα σε λωρίδες -Ανοίξτε το κρέας με μαχαίρι και χώστε το σκόρδο σε διάφορα μέρη
    3. Τα υπόλοιπα 2 σκόρδα λιώστε τα σε γουδί -Προσθέστε τα μυρωδικά, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ
    4. Ανακατέψτε καλά όλα αυτά τα υλικά με ένα πηρούνι και περιχύστε όσο καλύτερα μπορείτε το ροσμπίφ
    5. Βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες και ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
    6. Ψήστε το ροσμπίφ σε ταψάκι, μαζί με όλα τα μυρωδικά και το λάδι για 45 λεπτά
    7. Χαμηλώστε τον φούρνο και ψήστε για άλλα 30 λεπτά -Καλύψτε με αλουμινόχαρτο αν καίγεται
    8. Ψήστε άλλα 20 λεπτά αν το θέλετε καλοψημένο προς ελαφρό ροζ, αλλιώς βγάλτε το
    9. Συνολικά για καλοψημένο, ελαφρώς ροζ: 1 ώρα και 45 λεπτά
    10. Αυτός ο χρόνος αρκεί για να ψήσετε και πατάτες μαζί με το ροσμπίφ

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά