Ρυζόγαλο με μαστίχα και κανέλα – Ο τέλειος συνδιασμός για μια γλυκιά απόλαυση


    Εάν θέλετε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να «δαμάσετε» την λιγούρα σας για γλυκό, τότε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει τη λύση! Ένα υπέροχο ρυζόγαλο που χρειάζεται μόνο 5 λεπτά προετοιμασία και άλλα 30 λεπτά μαγείρεμα για να καταπλήξετε ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα με το αποτέλεσμα! Δείτε επίσης: Jamie Oliver: Το πιο “γρήγορο” γλυκό των Χριστουγέννων είναι έτοιμο σε 10 λεπτά – Της τελευ…


    Εάν θέλετε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να «δαμάσετε» την λιγούρα σας για γλυκό, τότε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει τη λύση! Ένα υπέροχο ρυζόγαλο που χρειάζεται μόνο 5 λεπτά προετοιμασία και άλλα 30 λεπτά μαγείρεμα για να καταπλήξετε ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα με το αποτέλεσμα!

    Πως θα φτιάξετε το τέλειο ρυζόγαλο με μαστίχα και κανέλα

    Υλικά:

    • 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 2 φλ. νερό
    • 1/2 φλ. ζάχαρη
    • 5 φλ. φρέσκο γάλα ή φυτικό γάλα
    • 1/4 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχασ
    • 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
    • Κανέλα για το πασπάλισμα

    Δείτε επίσης: Jamie Oliver: Το πιο “γρήγορο” γλυκό των Χριστουγέννων είναι έτοιμο σε 10 λεπτά – Της τελευταίας στιγμής!

    Εκτέλεση:

    • Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
    • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία προσθέτουμε αλάτι.
    • Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
    • Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.
    • Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
    • Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
    • Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει.
    • Όπως είναι ζεστό, μοιράζουμε μίγμα σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
    • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.
    • Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
    • Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμηση.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά