Καριόκες με σπίτι το μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε – Έτοιμες σε 15 λεπτά


    Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, αν ψάχνετε ένα εύκολο γλυκό για τους καλεσμένους ή ένα γλυκό που μπορεί να φτιαχτεί εύκολα με ό,τι θα περισσέψει από το χριστουγεννιάτικο ή το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Καριόκες με τσουρέκι είναι η λύση, από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!Δείτε επίσης: Γεμιστά μελομακάρονα – Η συνταγή της Αργυρώς για “απογείωση” της γεύσηςΠηγή: argiro…


    Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, αν ψάχνετε ένα εύκολο γλυκό για τους καλεσμένους ή ένα γλυκό που μπορεί να φτιαχτεί εύκολα με ό,τι θα περισσέψει από το χριστουγεννιάτικο ή το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Καριόκες με τσουρέκι είναι η λύση, από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

    Πώς θα φτιάξετε καριόκες με τσουρέκι

    Υλικά

    • 200 γρ. μπαγιάτικο τσουρέκι που περίσσεψε (6 φέτες)
    • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
    • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
    • 150 γρ. κουβερτούρα
    • 150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
    • 20 γρ. κακάο άγλυκο
    • 30 γρ. κονιάκ ή ρούμι
    • Για την επικάλυψη
    • 350 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

    Δείτε επίσης: Γεμιστά μελομακάρονα – Η συνταγή της Αργυρώς για “απογείωση” της γεύσης

    Εκτέλεση

    • Χρειαζόμαστε το μπαγιάτικο τσουρέκι που έχει λίγο ξεραθεί. Το φρέσκο μαλακό τσουρέκι δεν ενδείκνυται για αυτή τη συνταγή. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια βασιλόπιτας που έχουν περισσέψει.
    • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και όταν φτάσει στο σημείο βρασμού τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
    • Αφήνουμε για 1 λεπτό.
    • Μετά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε για λίγο στην άκρη τη γκανάζ για τις καριόκες με τσουρέκι.
    • Αλέθουμε το μπαγιάτικο τσουρέκι στο μπλέντερ ή ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα τη βασιλόπιτα που περίσσεψε.
    • Ψιλοκόβουμε το καρύδι στο μπλέντερ.
    • Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο κι ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τη λιωμένη σοκολάτα (γκανάζ), το κονιάκ και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα σαν ζύμη.
    • Το μείγμα πρέπει να πλάθεται.
    • Αν είναι πολύ μαλακό, βάλτε το λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί να γίνει σαν πλαστελίνη. Μόλις κρυώσουν τα υλικά θα σφίξει.
    • Βάζουμε το μείγμα σε μεμβράνη κουζίνας, δίνοντάς του σχήμα μωσαϊκού.
    • Ρολάρουμε τη μεμβράνη να γίνει το σχήμα κυλινδρικό.
    • Τυλίγουμε σφιχτά το ρολό και το παγώνουμε στην κατάψυξη να σφίξει περίπου για 2 ώρες.
    • Αφού σφίξει, το βγάζουμε από τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 10 φέτες του 1 εκατοστού.

    Για την επικάλυψη σοκολάτας

    • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την διατηρούμε ζεστή πάνω στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά πάντα. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα.
    • Μια μια καριόκα, τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
    • Με δυο πιρούνια βγάζουμε μια μια τις καριόκες σε σχάρα ή σε αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
    • Διατηρούνται στο ψυγείο και είναι φανταστικές.

    Μυστικά

    • Μπορείτε να φτιάξετε καριόκες με μπαγιάτικο ψωμί, κέικ, φρυγανιές, μπισκότα. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για καριόκες με μπαγιάτικο κέικ που περίσσεψε.
    • Το καρύδι μην το κάνετε σκόνη. Απλά κόψτε το στο μπλέντερ με διακοπτόμενη λειτουργία ώστε να μην γίνει σκόνη. Να έχει κομματάκια ψιλά.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά