Μπισκοτα: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για μπισκότα βουτύρου που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμ…
Μπισκοτα: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για μπισκότα βουτύρου που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια τρομερή συνταγή για λαχταριστά μπισκότα με μαρμελάδα στο λεπτό που θα σας τρέχουν τα σάλια.
- 250 βούτυρο
- 60 γρ,αχνη ζαχαρη
- μια βανιλια
- 250 αλευρι
- κορν φλαουρ 50γρ
- Με το μίξερ χτυπαμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 6-7 λεπτα σε μεγαλη ταχυτητα
Προσθέστε την βανίλια και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα. - Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μαζί πάνω από το μείγμα βουτύρου και ανακατέβουμε να γινει λείο μιγμα ..
- Τοποθετείστε στην σακκουλα γαρνιρισματος κορνέ σε σε σχήμα αστεριού.
- Τοποθετείστε στο ταψί σας μια λαδόκολλα.
- Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 – 13 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Αφήστε για λίγα λεπτά στο ταψί για να σφιξουν πριν τα μεταφερεται
Πηγή: daddy-cool.gr
Τραγανά μπισκότα βουτύρου με σφραγίδα
Μπισκότα: Μια πεντανόστιμη συνταγή για τραγανά μπισκότα βουτύρου με σφραγίδα που θα ξετρελαθούν οι μικροί σας φίλοι. Το άρωμα και η γεύση βουτύρου θα σας συναρπάσει και θα κάνει αυτά τα βουτυρένια και αρωματικά μπισκότα να γίνουν ανάρπαστα.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα στο λεπτό.
- Βουτυρο 225 γρ αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- Ζαχαρη 150 γρ
- Αλατι μια τσιμπιά
- Αυγα 1 μεγάλο
- Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 350 γρ
- Βανίλια 2 κουτ. γλ. υγρή
- Λεμονι ξύσμα από 1
Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη και είμαστε σίγουροι ότι όλη η οικογένεια θα τα αγαπήσει πολύ.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για 10 λεπτά με φτερό το βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ξαναχτυπάμε.
- Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλάτι ώστε να σχηματιστεί μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα.
- Τυλίγουμε την ζύμη μας με νάιλον αφού είναι έτοιμη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες μέχρι να σφίξει καλά. Την φτιάχνουμε δύο μέρες πριν την χρησιμοποιήσουμε.
- Όταν την βγάλουμε από το ψυγείο, την αφήνουμε για μία ώρα έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει λίγο.
- Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια 35 γρ. και σχηματίζουμε μπαλάκια. Πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το κάθε μπαλάκι, βουτάμε σε ένα μπολ με αλεύρι την σφραγίδα των μπισκότων για τα σχέδια και την πιέζουμε πάνω στο μπαλάκι για να ανοίξει.
- Όταν δούμε να ξεχειλίζει η ζύμη από τα πλάγια είναι εντάξει. Αφαιρούμε προσεκτικά το μπισκότο και το κόβουμε με ανάλογης διάστασης στρογγυλό κουπάτ για να μην έχει ακανόνιστο περίγραμμα.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά.
- Βάζοντας τα μπισκότα στην κατάψυξη βοηθάμε το σχέδιο να διατηρηθεί και στο ψήσιμο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
- Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15-18 λεπτά ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
- Μόλις πάρουν μία υποψία χρώματος στις άκρες, είναι έτοιμα. Αφήνουμε στο ταψί τα μπισκότα να κρυώσουν για 10 λεπτά και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε με προσεχή, χρησιμοποιώντας σπάτουλα σε σχάρα.
- Διακοσμούμε τα μπισκότα μας με γλάσο.
Πηγή: daddy-cool.gr
Δείτε και αυτά