Τρουφάκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για τρουφάκια banoffee που θα σας ξετρελάνουν. Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε λαχταριστά τρουφάκια στο τσακ μπαμ με λίγα υλικά…
Τρουφάκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για τρουφάκια banoffee που θα σας ξετρελάνουν. Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε λαχταριστά τρουφάκια στο τσακ μπαμ με λίγα υλικά.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για τρουφάκια με μερέντα που σίγουρα ένα δεν θα σας φτάνει.
- 300gr Ζαχαρούχο γάλα
- 250gr Digestive
- 30gr Βούτυρο (λιωμένο)
- 2 Μπανάνες (ώριμες, πουρέ)
- 250gr Κουβερτούρα γάλακτος (λιωμένη)
- Για την γαρνιτούρα
- Digestive (τριμμένο)
- Καραμέλα γάλακτος
Τρουφάκια: Εκτέλεση
- Για την καραμέλα γάλακτος. Αφαιρούμε το χαρτί από τα ζαχαρούχα και τα βάζουμε να βράσουν για 3.30 ώρες σε μια κατσαρόλα φροντίζοντας να σκεπάζονται πάντα με νερό.
- Για τα τρουφάκια. Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα βρέχουμε με το βούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να πάει παντού. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε στο μπλέντερ τις μπανάνες και τις κάνουμε πουρέ. Τις ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα. Στην συνέχεια ρίχνουμε και την καραμέλα γάλακτος και ομογενοποιουμε το μείγμα πολύ καλά.
- Σκεπαζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά να σφίξει.
- Βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα τσιμπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκια και τα βουτάμε στην σοκολάτα γάλακτος που έχουμε λιώσει.
- Τέλος τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ενώ τα γαρνιρουμε με λίγο μπισκότο τριμμένο. Αφού παγώσουν μπορούμε να τα γαρνιρουμε με λίγη καραμέλα γάλακτος αφού πρώτα την αραιώσουμε με ελάχιστη κρέμα γάλακτος.
Πηγή: daddy-cool.gr
Σοκολατένια τρουφάκια Maltesers έτοιμα σε 10′
Τρουφάκια: Υπέροχα τρουφάκια με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, maltesers και ινδοκάρυδο με 4 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για αρχάριους με εθιστικά τρουφάκια που σίγουρα θα λατρέψουν τα μικρά και μεγάλα παιδιά.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει άλλη μια συνταγή για τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα που λιώνουν στο στόμα σου!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. cookies σοκολάτας
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 160 γρ. maltesers (30 maltesers)
- 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
- Θρυμματίζετε στο μούλτι, τα cookies σε σκόνη.
- Τα μεταφέρετε σε μπολ,
- προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα και
- τα ανακατεύετε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοιράζετε το μείγμα σε 30 περίπου μέρη και τα πλάθετε σε μπαλάκια.
- Τα ισοπεδώνετε στη παλάμη σας, βάζετε στη μέση από ένα maltesers και το κλείνετε περιμετρικά ώστε “να καλυφθούν τα maltesers.
- Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το ινδοκάρυδο βουτάτε μέσα τα μπαλάκια, τα κυλάτε μέχρι να καλυφθούν καλά με το ινδοκάρυδο και … τα απολαμβάνετε.
- Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.