Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς μια τρομερή συνταγή. Φτιάξτε πανεύκολο και λαχταριστό κέικ μπανάνα-σοκολάτα με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό της καραντίνας! Θα σας ξετρελάνει. Ωστ…
Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς μια τρομερή συνταγή. Φτιάξτε πανεύκολο και λαχταριστό κέικ μπανάνα–σοκολάτα με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό της καραντίνας! Θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε γλυκό, δείτε εδώ συνταγή για αλμυρό κέικ ψωμιού.
- 400 γρ φαρίνα
- 2 μπανάνες πολτοποιημένες
- 3 αβγά
- 80 γρ ζάχαρη
- 200 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 50 γρ χυμό πορτοκάλι
- 2 κάψουλες βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κτσ λικέρ μπανάνα (προαιρετικά)
- Σε μεταλλικό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τα αβγά, και την ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας (με σύρμα η μίξερ) ρίχνουμε τον χυμό και χτυπάμε ξανά για να ομογενοποιηθεί καλά κατόπιν, τις βανίλιες, τον πολτό της μπανάνας, το λικέρ, το αλάτι και ξανά χτυπάμε για ένα λεπτό καλά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης απαλά από το κέντρο προς τα πάνω το μείγμα για περίπου ένα λεπτό, σε περίπτωση που είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό. Αφαιρούμε περίπου το 1/3 του μείγματος και ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα και το αναμειγνύουμε καλά να έχουμε έτσι δυο μείγματα.
- Βάζουμε σε φόρμα στρογγυλή την οποία έχουμε αλευρώσει και ρίχνουμε πρώτα το λευκό μείγμα και κατόπιν το σοκολατένιο, ψήνουμε στους 180 μέχρι να βγάζουμε από το κέντρο το μαχαίρι στεγνό (στη δοκιμή ψησίματος).
Δείτε και μια συνταγή για νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο!
Αν σας αρέσει το κέικ και η σοκολάτα αυτό που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε να φτιάξετε την συγκεκριμένη συνταγή που σας προτείνουμε για λαχταριστό νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο, προκειμένου να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!
Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε άλλη μια πανεύκολη συνταγή, σοκολατένιο γλύκισμα με Maltesers και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο.
- 1 φλ. ζάχαρη,
- 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο,
- 1½ κουτ. σούπας ξίδι,
- 1½ κουτ. σούπας κονιάκ,
- 1 βανίλια,
- 1 πρέζα αλάτι,
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια,
- 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού,
- 1 κ.γλ. σόδα,
- 1 φλ. νερό,
- 1/2 φλ. κακάο,
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
- 250 γρ. κουβερτούρα
Για την εκτέλεση της συνταγής, ακολουθείστε απλώς τις οδηγίες:
Βάλτε σε ένα μπολ ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατέψτε πολύ καλά με κουτάλι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’ αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά. Προσθέστε το νερό.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και ρίξτε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε με κουτάλι.
Αδειάστε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
Ψήστε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Αφήστε το να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα ξεφορμάρετε και το γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα!