Συνταγή: Μελομακάρονα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Μικροί και μεγάλοι ματράνε αντίστροφα για τον ερχομό των Χριστουγέννων και φυσικά για έχουν μία «δικαιολογία» να τρώνε τα αγαπημένα μαλομακάρονα! Η αγαπημένη Αργυρώ δίνει μία διαφορετική… νότα φέτος στα μελομακάρονά σας, επιλέγοντας να τα φτιάξετε με σοκολάτα. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δίνει την πιο απλή και γρήγορη συνταγή.Για το μίγμαΓια το σιρόπιΓια τη γέμισηΓια την επικάλυψηΘυμηθείτε επίσης:…


    Μικροί και μεγάλοι ματράνε αντίστροφα για τον ερχομό των Χριστουγέννων και φυσικά για έχουν μία «δικαιολογία» να τρώνε τα αγαπημένα μαλομακάρονα! Η αγαπημένη Αργυρώ δίνει μία διαφορετική… νότα φέτος στα μελομακάρονά σας, επιλέγοντας να τα φτιάξετε με σοκολάτα. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δίνει την πιο απλή και γρήγορη συνταγή.

    Μελομακάρονα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Υλικά για τα μελομακάρονα με σοκολάτα

    Για το μίγμα

    • 120 γρ. ηλιέλαιο
    • 120 γρ. ελαιόλαδο
    • 30 γρ. κονιάκ
    • 100 γρ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
    • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
    • 1 κ.γ. κανέλα
    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
    • 450 γρ. λεύρι γ.ο.χ
    • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 50 γρ. τρούφα

    Για το σιρόπι

    • 200 γρ. ζάχαρη
    • 200 γρ. νερό
    • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
    • 1/2 λεμόνι (ακέρωτο)
    • Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

    Για τη γέμιση

    • 150 γρ. σοκολάτα σταγόνες
    • 150 γρ. χοντροκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης

    Για την επικάλυψη

    • 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
    • 1 κ.γ. ηλιέλαιο

    Θυμηθείτε επίσης: Τα 3 χαζά λάθη που κάνετε στα μελομακάρονα και βγαίνουν σαν πέτρα

    • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα ανάδευσης τα υλικά το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
    • Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να λιώσει η ζάχαρη.
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια.
    • Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μίγμα.
    • Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά για να το πάρει το μίγμα.
    • Δεν παιδεύουμε το μίγμα πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

    Για τη γέμιση

    • Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαλάκια, κάνουμε βαθούλωμα στη ζύμη και γεμίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και καρύδι.
    • Κλείνουμε και του δίνουμε σχήμα.
    • Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες με την ένωση προς τα κάτω.
    • Ελαφρά, κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, για να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.
    • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

    Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά