Μπριζόλα για αριστοκράτες: Μια συνταγή για εκλεπτισμένους ουρανίσκους


    Μια μοναδική συνταγή χοιρινής μπριζόλας που όμως, αντί για τα κλασσικά συνοδευτικά όπως ρύζι, πουρέ και πατάτες, έχει πλιγούρι και λαχανικά. Μάθετε επίσης το κόλπο με ξεφλουδίσματος της βρασμένης πατάταςΑυτομάτως το συγκεκριμένο γεύμα αλλάζει τροφική αξία καθώς γίνεται πολύ πιο υγιεινό, πολύ πιο γκουρμέ, και πιο εναλλακτικό όσον αφορά το πρόβλημα των ίδιων και ίδιων γεύσεων συνέχεις. Δοκιμάστε την…

    ... αριστκρατική αυτή συνταγή και δεν θα μείνετε απογοητευμένοι. Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσουμε!ΥΛΙΚΑ:Για 2 άτομα 2 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος 2 κουταλιές ελαιόλαδο 50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak 2 σκελίδες σκόρδο 4 κλωναράκια θυμάρι 2 κλωναράκια δενδρολίβανο Για το πλιγούρι 250...

    Μια μοναδική συνταγή χοιρινής μπριζόλας που όμως, αντί για τα κλασσικά συνοδευτικά όπως ρύζι, πουρέ και πατάτες, έχει πλιγούρι και λαχανικά.

    Μάθετε επίσης το κόλπο με ξεφλουδίσματος της βρασμένης πατάτας

    Αυτομάτως το συγκεκριμένο γεύμα αλλάζει τροφική αξία καθώς γίνεται πολύ πιο υγιεινό, πολύ πιο γκουρμέ, και πιο εναλλακτικό όσον αφορά το πρόβλημα των ίδιων και ίδιων γεύσεων συνέχεις. Δοκιμάστε την αριστκρατική αυτή συνταγή και δεν θα μείνετε απογοητευμένοι.

    Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσουμε!

    Λαχταριστή χοιρινή μπριζόλα

    ΥΛΙΚΑ:

    Για 2 άτομα

    • 2 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 4 κλωναράκια θυμάρι
    • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο

    Για το πλιγούρι

    • 250 γραμμάρια πλιγούρι
    • 750 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
    • 10 τοματίνια
    • 1 αγγούρι
    • 1 κολοκυθάκι
    • 1 καρότο
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 40 ml ελαιόλαδο
    • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Τρόπος εκτέλεσης

    1. Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση.
    2. Μόλις ο ζωμός βράσει τον αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το πλιγούρι, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε το πλιγούρι για 25-26 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι όλον τον ζωμό.
    3. Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και το κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
    4. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι το καρότο και το αγγουράκι σε λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στα 2 και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
    5. Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το πλιγούρι, τα 40 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
    6. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
    7. Θωρακίζετε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες καλά και από τις 2 μεριές, να πάρουν καλό χρώμα.
    8. Προσθέτετε στο τηγάνι τις σκελίδες του σκόρδου, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το βούτυρο και καθώς λιώνει το βούτυρο με ένα κουτάλι περιχύνετε τις μοσχαρίσιες με το βούτυρο συνεχόμενα.
    9. Όταν οι μοσχαρίσιες είναι σχεδόν έτοιμες, σβήνετε την φωτιά και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά.
    10. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το πλιγούρι με τα λαχανικά και τις μοσχαρίσιες μπριζόλες.

    Δείτε παρακάτω το βίντεο για να έχετε οπτικοακουστική εμπειρία την ώρα που μαγειρεύετε:

    ΠΗΓΗ: εδώ

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά