Πανδαισία γεύσης: Ασυναγώνιστο σκορδόψωμο με μυστικό “στολίδι” την μοτσαρέλα


    Σας αρέσει το ψωμί αλλά θέλετε κάτι διαφορετικό; Σας έχω νοστιμότατο και μυρωδάτο σκορδόψωμο με μοτσαρέλα, με μία απίθανη ζύμη. Το θαυματουργό σκόρδο δίνει απίθανο άρωμα στα φαγητά. Έτσι και σε αυτήν την συνταγή κάνει τα μαγικά του. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!Δείτε επίσης την συνταγή για το πιο αφράτο τηγανόψωμοΜην ξεχνάτε τον καταπληκτικό συνδυασμό τυριού με σκορδόψωμο που κάνει την…

    ... έκπληξη και απογειώνει το πιάτο!Τρέχουμε γρήγορα στην κουζίνα! Υλικα 350 γρ αλεύρι 1 ξηρή μαγιά 1 κουταλιά ζάχαρη 140 ml γάλα 40 ml ελαιόλαδο 1 αυγό ½ κουταλάκι αλάτι 1 σκελίδα σκόρδο 40 γρ βούτυρο Λίγο φρέσκο κρεμμύδι 200 γρ κίτρινο τυρί ή μοτσαρέλα Εκτέλεση Ξεκινάμε την συνταγή...

    Σας αρέσει το ψωμί αλλά θέλετε κάτι διαφορετικό; Σας έχω νοστιμότατο και μυρωδάτο σκορδόψωμο με μοτσαρέλα, με μία απίθανη ζύμη. Το θαυματουργό σκόρδο δίνει απίθανο άρωμα στα φαγητά. Έτσι και σε αυτήν την συνταγή κάνει τα μαγικά του. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!

    Δείτε επίσης την συνταγή για το πιο αφράτο τηγανόψωμο

    Μην ξεχνάτε τον καταπληκτικό συνδυασμό τυριού με σκορδόψωμο που κάνει την έκπληξη και απογειώνει το πιάτο!

    Τρέχουμε γρήγορα στην κουζίνα!

    Απίθανο σκορδόψωμο με μοτσαρέλα

    Υλικα

    • 350 γρ αλεύρι
    • 1 ξηρή μαγιά
    • 1 κουταλιά ζάχαρη
    • 140 ml γάλα
    • 40 ml ελαιόλαδο
    • 1 αυγό
    • ½ κουταλάκι αλάτι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 40 γρ βούτυρο
    • Λίγο φρέσκο κρεμμύδι
    • 200 γρ κίτρινο τυρί ή μοτσαρέλα

    Εκτέλεση

    1. Ξεκινάμε την συνταγή βάζοντας σε ένα σκεύος περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
    2. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι, λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
    3. Στην πορεία ενσωματώνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.
    4. Έπειτα τοποθετούμε την ζύμη σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
    5. Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω του την ζύμη μας. Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε με τα χέρια σε χοντρό φύλλο.
    6. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια και την βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το αντικολλητικό χαρτί.
    7. Έπειτα σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε ένα σκόρδο ψιλοκομμένο, το βούτυρο, λίγο φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
    8. Αφού έχουν ανακατευτεί καλά τα υλικά μεταξύ τους, παίρνουμε ένα πινέλο και αλείφουμε την ζύμη μας από πάνω με το μείγμα. Προσέχουμε να πάει παντού.
    9. Στα σημεία που έχουμε κάνει τον διαχωρισμό των τετραγώνων βάζουμε κίτρινο τυρί ή μοτσαρέλα, κομμένα σε σχήμα μπαστουνιού, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
    10. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

    Δες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:

    Πηγή: εδώ

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά