Θέλετε να ξεκινήσετε δίαιτα αλλά πεινάτε; Είστε στην περίοδο που τρώτε υγιεινά και θέλετε να συνεχίσετε έτσι; Είστε λάτρεις της σαλάτας; Σε όποια κατηγορία από τρεις και αν ανήκετε σας βρήκαμε την σαλάτα που θα γίνει η αγαπημένη σας! Μάθετε επίσης πόσο καιρό διατηρείτε το κοτόπουλο στο ψυγείοΗ συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει τόσο πρωτεϊνες όσο φρούτα και λαχανικά για να έχετε καταναλώσει ένα πλήρες…
Θέλετε να ξεκινήσετε δίαιτα αλλά πεινάτε; Είστε στην περίοδο που τρώτε υγιεινά και θέλετε να συνεχίσετε έτσι; Είστε λάτρεις της σαλάτας; Σε όποια κατηγορία από τρεις και αν ανήκετε σας βρήκαμε την σαλάτα που θα γίνει η αγαπημένη σας!
Μάθετε επίσης πόσο καιρό διατηρείτε το κοτόπουλο στο ψυγείο
Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει τόσο πρωτεϊνες όσο φρούτα και λαχανικά για να έχετε καταναλώσει ένα πλήρες γεύμα έχοντας προσλάβει όλα τα απαραίτητα συστατικά και βιταμίνες.
Υλικά:
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (φιλεταρισμένο από τον κρεοπώλη)
- 6 κούπες μαρούλι
- 1 μήλο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα γραβιέρα
- 1/2 κούπα καρύδια
Για την σως:
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα μέλι
- 1/2 κούπα μηλόξυδο
- 1/4 κούπα μουστάρδα
- 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
- 1/2 κοταλιά γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά, κλείνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε καλά.
Για τη σαλάτα:
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο και προσθέτουμε τη μισή από τη σως που φτιάξαμε.
- Κλείνουμε το σακουλάκι και καλύπτουμε με τη σως το κοτόπουλο.
- Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά τουλάχιστον (όσο πιο πολύ το μαρινάρουμε τόσο πιο μαλακό και ζουμερό θα βγει.Αν το αφήσουμε πάνω από 30 λεπτά καλό θα είναι να το βάλουμε στο ψυγείο).
- Σε ένα τηγάνι για ψητά (αυτά που έχουν τις ραβδώσεις) ή την ψηστιέρα μας ψήνουμε το κοτόπουλο σε μεσαία θερμοκρασία για 5-7 λεπτά κάθε μεριά.
- Σε ένα μεγάλο μπώλ προσθέτουμε το μαρούλι, το μήλο, τη γραβιέρα, και τα καρύδια.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Περιχύνουμε με την σως και ανακατεύουμε καλά.
ΠΗΓΗ: εδώ
Δείτε και αυτά