Χωριάτικο ψωμί γάστρας χωρίς ζύμωμα βήμα βήμα (Video)


    Ψωμί: Από δω και πέρα τι θα λέγατε να φτιάχνετε το δικό σας ψωμάκι εύκολα και γρήγορα και να γίνεται και πιο νόστιμο και από του φούρνου; Σας έχουμε υπέροχη συνταγή για χωριάτικο ψωμί στη γάστρα χωρίς…


    Ψωμί: Από δω και πέρα τι θα λέγατε να φτιάχνετε το δικό σας ψωμάκι εύκολα και γρήγορα και να γίνεται και πιο νόστιμο και από του φούρνου; Σας έχουμε υπέροχη συνταγή για χωριάτικο ψωμί στη γάστρα χωρίς ζύμωμα και με λίγα μόνο υλικά βήμα βήμα. Αφράτο και μοσχομυριστό ψωμί για όλη την οικογένεια από τα χεράκια σας χωρίς κόπο!

    Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείενει να φτιάξετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για socca: Το ψωμί χωρίς αλεύρι που έχει ξετρελαίνει τη Γαλλία

    • Μαγιά 1 1/2 κ.γ. στιγμής
    • Νερό 190γρ. χλιαρό
    • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 300γρ.
    • Αλατι 1 & 1/2 κ.γ.
    • Ζαχαρη 1/2 κ.σ.

    Πανεύκολο ψωμί στο τηγάνι με μόλις 5 υλικά (Video)

    Ψωμί: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια συνταγή για πανεύκολο ψωμί στο τηγάνι με μόλις 5 υλικά! Πολλές νοικοκυρές αποφασίζουν πως θέλουν να φτιάξουν δικό τους ψωμί.

    Μάλιστα όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι είναι πολύ νόστιμο. Το σπιτικό ψωμί έχει άλλη χάρη και ειδικά όταν έχεις ξυλόφουρνο γίνεται ακόμη ωραιότερο.

    Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πανεύκολη συνταγή για αφράτο ψωμί στο πεντάλεπτο που θα σας ξετρελάνει.

    Βρήκαμε λοιπόν μία πανεύκολη συνταγή για ψωμί που δεν χρειάζεται φούρνο για να γίνει. Γίνεται στο τηγάνι και μπορείς να το φτιάξεις με μόλις 5 υλικά!

    Είναι πραγματικά πεντανόστιμο και το δοκιμάσαμε πρόσφατα. Μπορείτε μα αυτό το ψωμί να συνοδεύσετε άριστα τα φαγητά σας. Μπορείτε ακόμη και να το φάτε σαν πρωινό με το αγαπημένο σας άλειμμα.

    Ψωμί: Εκτέλεση

    • Στην αρχή διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε χλιαρό νερό.
    • Στην συνέχεια ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε.
    • Βάζουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    • Έπειτα ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει η ζύμη μας.
    • Σκεπάζουμε την ζύμη μας σε λαδωμένο τηγάνι που θα έχει μέγεθος 26 εκ. και την αφήνουμε για 1 – 1μιση ώρα, να φουσκώσει.
    • Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με ένα καπάκι και την ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
    • Όταν πάρει χρώμα από την μία πλευρά την γυρίζουμε σε λαδωμένο ταψί. Την σκεπάζουμε και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

    Πηγή: daddy-cool.gr


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά