Η «φτωχή» αλλά πεντανόστιμη σάλτσα των ζυμαρικών: Μακαρόνια με σκόρδο όπως δεν τα φανταζόσουν


    Μια πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου ή όπως τη λένε οι Ιταλοί, Aglio e Olio, δηλαδή λάδι σε συνδυασμό με την έντονη γεύση του σκόρδου. Με την ευκαιρία δείτε Σε χρόνο ρεκόρ και πανεύκολη: Μακαρονάδα με τόνο και κάππαρηΠηγή: GIORGOSTSOULIS


    Μια πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου ή όπως τη λένε οι Ιταλοί, Aglio e Olio, δηλαδή λάδι σε συνδυασμό με την έντονη γεύση του σκόρδου. Με την ευκαιρία δείτε Σε χρόνο ρεκόρ και πανεύκολη: Μακαρονάδα με τόνο και κάππαρη

    Υλικά

    • 250 γρ. σπαγγέτι
    • 3 σκ. σκόρδο, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
    • 100 ml ελαιόλαδο
    • 1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 100-150 ml νερό, από το βράσιμο των ζυμαρικών
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    Σκόρδο και λάδι

    Εκτέλεση

    • Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με καλά αλατισμένο νερό και βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    • Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του έβρασαν.
    • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
    • Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το σκόρδο και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
    • Προσθέτουμε το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
    • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
    • Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Πηγή: GIORGOSTSOULIS

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά