Μια πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου ή όπως τη λένε οι Ιταλοί, Aglio e Olio, δηλαδή λάδι σε συνδυασμό με την έντονη γεύση του σκόρδου. Με την ευκαιρία δείτε Σε χρόνο ρεκόρ και πανεύκολη: Μακαρονάδα με τόνο και κάππαρηΠηγή: GIORGOSTSOULIS
Μια πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου ή όπως τη λένε οι Ιταλοί, Aglio e Olio, δηλαδή λάδι σε συνδυασμό με την έντονη γεύση του σκόρδου. Με την ευκαιρία δείτε Σε χρόνο ρεκόρ και πανεύκολη: Μακαρονάδα με τόνο και κάππαρη
Υλικά
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 3 σκ. σκόρδο, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100-150 ml νερό, από το βράσιμο των ζυμαρικών
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με καλά αλατισμένο νερό και βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του έβρασαν.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το σκόρδο και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: GIORGOSTSOULIS
Δείτε και αυτά