“Ξεκούραστη” τυρόπιτα με 3 τυριά, χωρίς φύλλο και έτοιμη σε 20′


    Ελαφριά, αρωματική και πεντανόστιμη, χωρίς ζυμώματα και άνοιγμα φύλλου. Αυτή η τυρόπιτα είναι έτοιμη μέσα σε 20 λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μετσοβίτικη τυρόπιτα.


    Ελαφριά, αρωματική και πεντανόστιμη, χωρίς ζυμώματα και άνοιγμα φύλλου. Αυτή η τυρόπιτα είναι έτοιμη μέσα σε 20 λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μετσοβίτικη τυρόπιτα.

    • 750 γρ. γάλα
    • 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού – στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)
    • 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο
    • 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
    • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
    • 3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
    • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
    • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
    • 100 ml ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • πάπρικα σε νιφάδες

    'Ξεκούραστη' τυρόπιτα με 3 τυριά, χωρίς φύλλο και έτοιμη σε 20'

    • Για την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.
    • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.
    • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.
    • Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
    • Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα.
    • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
    • Σερβίρουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ζεστή, σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά