Φραουλένιο γλυκάκι της γιαγιάς: Είναι πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και μπορείς να φας αρκετό χωρίς πολλές ενοχές. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για ένα ξεχωριστό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και…
Φραουλένιο γλυκάκι της γιαγιάς: Είναι πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και μπορείς να φας αρκετό χωρίς πολλές ενοχές. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για ένα ξεχωριστό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και χωρίς αβγά.
Υλικά:
Για τη βάση:
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 100 γρ. γάλα
- για την κρέμα
- 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 2 λίτρα γάλα
- 180 γρ. ζάχαρη
Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
- λίγες φράουλες φρέσκιες
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι.Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό.
- Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.
- Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά – αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες.
- Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.
Σημείωση: Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.
Δείτε και αυτά