Σοκολατένιο γλυκάκι με μαύρη σοκολάτα και γάλα


    Τις περισσότερες φορές όταν τρώμε ένα γλυκό μετά νιώθουμε ενοχές για τις θερμίδες που πήραμε. Το Athensmagazine.gr βρήκε μια τέλεια συνταγή με μόνο δύο υλικά! Εύκολη, νόστιμη και με λίγες θερμίδες.Το …


    Τις περισσότερες φορές όταν τρώμε ένα γλυκό μετά νιώθουμε ενοχές για τις θερμίδες που πήραμε. Το Athensmagazine.gr βρήκε μια τέλεια συνταγή με μόνο δύο υλικά! Εύκολη, νόστιμη και με λίγες θερμίδες.

    Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαύρη σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα. Ωστόσο σου προτείνουμε να δοκιμάσεις σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο.

    Υλικά

    • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
    • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα ( ή κουβερτούρα)

    Οφέλη μαύρης σοκολάτας

    Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την καρδιακή λειτουργία και τη γενική υγεία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.Οι κόκκοι του κακαόδεντρου έχουν φλαβονοειδή τα οποία έχει αποδειχθεί ότι ωφελούν την υγεία, ενώ το κακάο χωρίς ζάχαρη έχει μόλις 12 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού.

    Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι πρέπει πάντα να ελέγχετε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε, προκειμένου να ελέγχετε τα πρόσθετα σάκχαρα που περιέχουν.

    Γλυκό με μαύρη σοκολάτα

    Επιλέγετε προϊόντα σοκολάτας που έχουν τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε άγλυκο κακάο.

    Δείτε την εκτέλεση

    Μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες!

    Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτες σας. Απολαύστε το !!!

    Υλικά συνταγής

    900 γρ. φράουλες σε φέτες

    3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

    1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

    1 κ.γ. βανίλια σκόνη

    28 μπισκότα τύπου πτι μπερ

    σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα [προαιρετικά]

    Εκτέλεση συνταγής

    Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.

    Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα μπισκότων.

    Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα. Το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και το απολαμβάνετε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά