Βάζει φρυγανιά πάνω στις πατάτες φούρνου… Λίγα λεπτά αργότερα το αποτέλεσμα σοκάρει!


    Ένα κολπάκι για να κάνετε ξεχωριστές πατάτες φούρνου είναι αυτό που θα σας δώσουμε. Δεν θα καταλάβετε την διαφορά με τις αγαπημένες σε όλους τηγανιτές πατάτες.Πολλές συνταγές υπάρχουν για να κάνετε λα…


    Ένα κολπάκι για να κάνετε ξεχωριστές πατάτες φούρνου είναι αυτό που θα σας δώσουμε. Δεν θα καταλάβετε την διαφορά με τις αγαπημένες σε όλους τηγανιτές πατάτες.

    Πολλές συνταγές υπάρχουν για να κάνετε λαχταριστές πατάτες, τόσο στο τηγάνι όσο και στον φούρνο. Μια που ξεχωρίζει είναι η συνταγή που και αν βλέπετε ότι γίνεται στο τηγάνι, δεν υπάρχει ουσιαστικό “τηγάνισμα” με λάδι.

    Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές…

     φρυγανιά πατάτες φούρνου

    Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:

    -Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.

    -Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.

    Δοκιμάστε λουκουμάδες πατάτας με τυρί και ζαμπόν!

    Μια ξεχωριστή συνταγή είναι οι λουκουμάδες πατάτας με τυρί και ζαμπόν. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα εκπλαγείτε από την γεύση!

    Δείτε επίσης: Χάραξε μια πατάτα και τις έβαλε στην κατσαρόλα! Ο λόγος; Εκπληκτικός!

    200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
    100 γραμμάρια αλεύρι 00
    2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
    αλάτι
    2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

    Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):

    3 φέτες ζαμπόν
    Τυρί προβολόνε
    Λάδι για μαγείρεμα

    φρυγανιά λουκουμάδες πατάτες φούρνου

    – Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.

    – Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.

    – Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.

    – Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά