Το παστίτσιο της τεμπέλας: Χωρίς μπεσαμέλ, με γιαούρτι, κατευθείαν στον φούρνο με άβραστο μακαρονάκι


    Ο χειμώνας φτάνει με ταχύτητα φωτός (δείτε εδώ τι λένε τα μερομήνια για τον καιρό) και μαζί με τον χειμώνα τι έρχεται; Οι πιο τέλειες, ζεστές και μπελαλίδικες συνταγές. Μια από αυτές είναι το παστίτσιο, αυτό το λαχταριστό γεύμα, και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας τον πιο εύκολο τρόπο για να το φτιάξει κάποιος.Αν είσαι λοιπόν, λίγο ανίδεη με την κουζίνα ή απλά βαριέσαι, αυτή η συνταγή εί…


    Ο χειμώνας φτάνει με ταχύτητα φωτός (δείτε εδώ τι λένε τα μερομήνια για τον καιρό) και μαζί με τον χειμώνα τι έρχεται; Οι πιο τέλειες, ζεστές και μπελαλίδικες συνταγές. Μια από αυτές είναι το παστίτσιο, αυτό το λαχταριστό γεύμα, και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας τον πιο εύκολο τρόπο για να το φτιάξει κάποιος.

    Αν είσαι λοιπόν, λίγο ανίδεη με την κουζίνα ή απλά βαριέσαι, αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει για σένα.

    Πως να φτιάξεις το τέλειο και ταυτόχρονα υγιεινό παστίτσιο

    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 150 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
    • 1 καρότο
    • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 2 κ.σ. κονιάκ
    • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
    • λίγος μαϊντανός
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 500 γραμ. κοφτό μακαρόνι
    • 250 γραμ. φέτα
    • 250 γραμ. γραβιέρα
    • 1 κεσές γιαούρτι
    • 6 αυγά
    • 6 φλ. γάλα
    • 2 φλ. νερό
    • λίγο μοσχοκάρυδο
    • 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)

    Για τον κιμά

    • Ρίχνουμε πρώτα σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.
    • Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    • Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά.
    • Σβήνουμε με κονιάκ.
    • Προσθέτουμε τις ντομάτες.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.

    Για το παστίτσιο της τεμπέλας

    • Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
    • Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (πάντα άβραστο! Γι’ αυτό, βάζουμε το γάλα με το νερό στο ταψί, έτσι ώστε να βράσει σωστά το ζυμαρικό, κατά τη διάρκεια του ψησίματος).
    • Προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.
    • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC στις αντιστάσεις, (στην κάτω σχάρα) ή στους 170 ºC στον αέρα (στη μεσαία σχάρα).
    • Ψήνουμε για 40′.
    • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει.
    • Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι την επιφάνεια στα τελευταία λεπτά ψησίματος.
    • Αφήστε το παστίτσιο να σταθεί για 10′ -15′ στον πάγκο και απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.
    • Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά μου για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Όπως την φτιάχνουν οι γιαγιάδες: Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και γιαούρτι

    Βαρέθηκες να την τρως τηγανιτή; – Βάλε τη μελιτζάνα στη σαλάτα σου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά