Οι λατρεμένες πατάτες από μικρούς και μεγάλους, και… κεφτέδες. Ένα κεφτεδάκι που θα το λατρέψουν οι αγαπημένοι σας. Με την ευκαιρία, δείτε πως δεν πρέπει να τηγανίσετε τις πατάτες.Εκείνοι που νηστεύουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τυρί σόγιας.Πεντανόστιμοι πρασοκεφτέδες με κιμά από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι τόσο νόστιμοι και εθιστικοί που θα τους φτιάχνετε κάθε εβδομάδα. Με την ευκαιρία, δε…
Οι λατρεμένες πατάτες από μικρούς και μεγάλους, και… κεφτέδες. Ένα κεφτεδάκι που θα το λατρέψουν οι αγαπημένοι σας. Με την ευκαιρία, δείτε πως δεν πρέπει να τηγανίσετε τις πατάτες.
Εκείνοι που νηστεύουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τυρί σόγιας.
- 1 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο200γρ.
- τυρί σόγιας
- ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Αλεύρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ.
- Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καuτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
Πολίτικη συνταγή για πρασοκεφτέδες με κιμά, πράσο και άλλα 3 υλικά έτοιμοι σε 20′
Πεντανόστιμοι πρασοκεφτέδες με κιμά από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι τόσο νόστιμοι και εθιστικοί που θα τους φτιάχνετε κάθε εβδομάδα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπαμπάτσικα κεφτεδάκια με ξύδι και άλλα 2 υλικά.
- 2 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες
- 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
- 2 αυγά, χτυπημένα + 1 αυγό, βρασμένο σφιχτό
- 1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- Για να φτιάξουμε τους πρασοκεφτέδες με κιμά αρχικά βάζουμε τα πράσα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά χωρίς να τα στύψουμε, για περίπου 30 λεπτά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρού αυγού.
- Βάζουμε περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες (χωρίς να τις αλευρώσουμε)σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τους πρασοκεφτέδες με κιμά ζεστούς, συνοδεία γιαουρτιού με καuτερή πάπρικα.