Δροσερό, λαχταριστό και πανεύκολο στη παρασκευή του! Αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και καραμέλα είναι πραγματικά σκέτη κόλαση! Δοκιμάστε το και δεν θα το μετανιώσετε! Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα και επικάλυψη ζελέ.
Το Athnemagazine.gr σας βρήκε τη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα! Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υ…
Δροσερό, λαχταριστό και πανεύκολο στη παρασκευή του! Αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και καραμέλα είναι πραγματικά σκέτη κόλαση! Δοκιμάστε το και δεν θα το μετανιώσετε! Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα και επικάλυψη ζελέ.
- 500 γρ. κέικ
- 100 ml σιρόπι
- 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 1 φακελάκι κρέμα στιγμής σοκολάτα
- 400 ml γάλα
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- μερικά φουντούκια
- Σε ένα ταψί κουζίνας απλώνουμε το κέικ, με ένα πινέλο το σιροπιάζουμε και στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα στιγμής σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Αδειάζουμε και απλώνουμε με τη σπάτουλα την κρέμα σοκολάτας στο ταψί με το γλυκό μας.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη κρέμα γάλακτος, χτυπάμε με το μίξερ χειρός και την στρώνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
- Βάζουμε το γλυκό μας 4 ώρες στο ψυγείο.
- Πασπαλίζουμε με μερικά τριμμένα φουντούκια, κόβουμε και σερβίρουμε.
Ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα και καρύδια: Πώς με τρεις κινήσεις «απογειώνεται» το γλυκό ψυγείου!
Το Athnemagazine.gr σας βρήκε τη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα! Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!
Υλικά:
- 500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
- 150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.
Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.
Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.