Χανιώτικη κρεατόπιτα με αρνί ή κατσίκι και μια ζύμη ζυμωμένη με γιαούρτι. Μπελαλίδικη, αλλά πεντανόστιμη συνταγή που θα απογειώσει το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα τσαλακωτή με μαγειρική σόδα.Για τη ζύμηΓια τη γέμισηΓια την επιφάνεια της πίταςΠηγή: gastronomos.gr
Χανιώτικη κρεατόπιτα με αρνί ή κατσίκι και μια ζύμη ζυμωμένη με γιαούρτι. Μπελαλίδικη, αλλά πεντανόστιμη συνταγή που θα απογειώσει το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα τσαλακωτή με μαγειρική σόδα.
Για τη ζύμη
- 500 γρ. (4 κούπες) αλεύρι σκληρό
- 200 γρ. (1 1⁄2 κούπα) αλεύρι σταρένιο, κίτρινο, για ζύμες
- 350 ml (1 1⁄2 κούπα) ζωμός από το βραστό (βλ. διαδικασία) ή νερό
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
- 50 ml (1/4 κούπας) ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
- 1.500 γρ. αρνάκι ή κατσικάκι, με το κόκαλο, σε κομμάτια
- 4 αυγά
- 500 γρ. νωπή μυζήθρα
- 500 γρ. ξινομυζήθρα ή άλλο αλειφωτό φρέσκο τυρί
- 300 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Κρήτης, τριμμένη
- 4 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
- 100 ml (1/2 κούπα) ζωμός από το βραστό ή νερό (εάν χρειαστεί – βλ. διαδικασία)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την επιφάνεια της πίτας
- 2 κρόκοι αυγών
- 2-3 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
- λίγο σουσάμι και λίγο μαυροκούκι
Πηγή: gastronomos.gr
Δείτε και αυτά