Μήπως ένα από τα αγαπημένα εδέσματα αυτής της εποχής είναι οι μπριζόλες;Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έτσι ξαναζεσταίνεται σωστά το μαγειρεμένο κρέας – Τι πρέπει να προσέχετε…Σύμφωνα με τον παγκοσμίου φήμης λάτρη-γνώστη τροφίμων και παρουσιαστή, Anthony Bourdain υπάρχει ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με αποτέλεσμα να αλλάζει ριζικά η γεύση της μπριζόλας.Ο Bourdain εξηγεί ότι μετά το μαγεί…
Μήπως ένα από τα αγαπημένα εδέσματα αυτής της εποχής είναι οι μπριζόλες;
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έτσι ξαναζεσταίνεται σωστά το μαγειρεμένο κρέας – Τι πρέπει να προσέχετε…
Σύμφωνα με τον παγκοσμίου φήμης λάτρη-γνώστη τροφίμων και παρουσιαστή, Anthony Bourdain υπάρχει ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με αποτέλεσμα να αλλάζει ριζικά η γεύση της μπριζόλας.
Ο Bourdain εξηγεί ότι μετά το μαγείρεμα το κρέας, πρέπει που λέμε να… ξεκουραστεί για 10 έως 15 λεπτά μέχρι να το κόψουμε. «Έχει τεράστια διαφορά αν απλά το αφήσετε για λίγο, επειδή οι χυμοί του κρέατος αρχίζουν να επανακυκλοφορούν μέσα, και η μπριζόλα βγαίνει τέλεια» λέει ο ίδιος.
Δοκιμάστε το και θα δείτε διαφορά…
Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο – Το κόλπο που απογειώνει τη γεύση!
Δεν χρειάζεστε ψησταριά για να μαγειρέψετε μια νόστιμη μπριζόλα. Απεναντίας, με μια σωστή προετοιμασία θα απολαύσετε στον φούρνο μια καλοψημένη και μαλακή στη γεύση χοιρινή μπριζόλα.
Δείτε επίσης: Ζουμερές μπριζόλες για τους μερακλήδες – Το μυστικό που κρύβουν οι σεφ
Τι πρέπει να κάνετε
- Για να ψηθεί σωστά η μπριζόλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Καρυκεύστε τη μπριζόλα . Σε ένα μπολ αναμείξτε χοντρό αλάτι γιατί αναδεικνύει τη γεύση, ελαιόλαδο , φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, χυμό ενός λεμονιού και λίγο σκόρδο ή πάπρικα ( προαιρετικά). Περάστε με το χέρι σας ή με ένα πινέλο καλά και τις δύο πλευρές της μπριζόλας ώστε τα υλικά να πάνε παντού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και ρίγανη.
- Αν έχετε χρόνο αφήστε το μαριναρισμένο κρέας στην άκρη για μερικές ώρες. Θα μαλακώσει και θα είναι πιο νόστιμη.
- 4 μπριζόλες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- σκόρδο δύο σκελίδες ή μισό κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- χυμός 1 λεμονιού ( αν σας αρέσει το λεμόνι προσθέτετε κι άλλο)
- ρίγανη ( προαιρετικά)
Στεγνώστε τις μπριζόλες με χαρτί και πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με όλα τα υλικά. Σε ένα ταψί απλώνετε αντικολλητικό χαρτί , τοποθετείτε τις μπριζόλες , ρίχνετε λίγο νερό που έχετε ανακατέψει με την μαρινάδα που έχει περισσέψει, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά ( 170 C) για περίπου 1,5 με 2 ώρες ( ανάλογα με τον φούρνο).
Μόλις είναι έτοιμες σερβίρετε τις μπριζόλες και τις απολαμβάνετε όσο είναι ζεστές.