Συνταγή: Πρόκειται για ένα είδος σούπας που όλοι γνωρίζουμε. Αλλά αυτή η συνταγή έχει δύο επιπλέον συστατικά που την κάνουν την καλύτερη.Το καλοκαίρι έχει τις δικές του γεύσεις. Θαλασσινά, χταπόδι, γεμιστά ψάρια, σαλάτες, φρούτα. Υπάρχουν όμως και ορισμένα πιάτα που μας αρέσει να τρώμε μετά την παραλία, όπως ο καγιανάς ή η στραπατσάδα. Πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, με καταβολές που χρονολογού…
Συνταγή: Πρόκειται για ένα είδος σούπας που όλοι γνωρίζουμε. Αλλά αυτή η συνταγή έχει δύο επιπλέον συστατικά που την κάνουν την καλύτερη.
Το καλοκαίρι έχει τις δικές του γεύσεις. Θαλασσινά, χταπόδι, γεμιστά ψάρια, σαλάτες, φρούτα. Υπάρχουν όμως και ορισμένα πιάτα που μας αρέσει να τρώμε μετά την παραλία, όπως ο καγιανάς ή η στραπατσάδα. Πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, με καταβολές που χρονολογούνται από τη βυζαντινή εποχή.
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές αυτού του πιάτου, αλλά όλες έχουν κάποιες ομοιότητες. Προέρχονται από βαλκανικές και ασιατικές χώρες, ενώ η ελληνική εκδοχή έχει μόνο τρία υλικά: ελαιόλαδο, ντομάτες και αυγά. Ωστόσο, στη γειτονική Αλβανία, το πιάτο ονομάζεται Ferges και η καλοκαιρινή εκδοχή του έχει επιπλέον πιπεριές και τυρί (ρικότα ή φέτα).
Αυτό το πιάτο είναι απλό και μπορεί να φτιαχτεί στο σπίτι. Η συνταγή είναι η ίδια με τη στραπατσάδα, αλλά με φέτα και πιπέρι για επιπλέον γεύση. Είναι ένα πιάτο από την αγροτική Αλβανία που μπορεί να βρεθεί σε κεντρικές περιοχές όπως τα Τίρανα και το Ελμπασάν. Υπάρχει επίσης μια καλοκαιρινή εκδοχή αυτού του πιάτου, η οποία είναι πιο δημοφιλής, ενώ το χειμώνα μπορεί να προστεθεί κρέας στη συνταγή.
Δείτε και αυτά